ACM keurt overname van DA door Holland Pharma goed

Omdat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vaststelt dat er na een fusie tussen Holland Pharma en DA voor zowel consumenten als detailhandelaren genoeg te kiezen overblijft, mogen beide leveranciers van drogisterijartikelen samen verder.

DA nw logo juni 2012De ACM is van mening dat, naast in de bijna 250 DA franchisewinkels, consumenten ook terecht kunnen bij Etos, Kruidvat en Trekpleister. Ook zijn veel drogisterijartikelen te koop bij supermarkten, apotheken en via internet.

Overige groothandelaren waar drogisten kunnen inkopen zijn Unipharma, Vriesia en FACO. Dus ook voor de groothandelsactiviteiten van Holland Pharma en DA bestaan voldoende alternatieven, stelt de ACM.

(bron: telegraaf.nl, 01/04/2016)

 

.

“Goedkeuring voor samenwerking D.I.O. en DA volgt hopelijk voor de zomer”

Volgens Mosadex, moedermaatschappij van Holland Pharma, zal deze uitspraak de gewenste samenwerking tussen de zelfstandige drogisterijen van D.I.O. en DA niet verder versnellen. Angelique Derks, woordvoerder Mosadex: “Deze goedkeuring voor de overname van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een formaliteit en heeft in die zin geen invloed op de samenwerking D.I.O./DA. De goedkeuring voor die samenwerking ligt ook bij de ACM en we hopen dat deze instantie daar in ieder geval voor de zomer ook goedkeuring voor zal geven.”

(-red. Careality, 04/04/2016)