Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
26 april 2012

Watson Pharmaceuticals voornemens Actavis Group te kopen

Watson Pharmaceuticals Inc. en de Actavis Group hebben vandaag aangekondigd dat de twee bedrijven tot overeenstemming zijn gekomen dat Watson Actavis zal aankopen voor het bedrag van circa EUR4.25 miljard (USD5.65 miljard). Door Watson en Actavis samen te voegen, ontstaat het 3e grootste bedrijf in generieke geneesmiddelen wereldwijd met een geschatte jaarlijkse omzet van meer dan USD8 miljard in 2012. Dit wordt vandaag gemeld in een persbericht op www.actavis.nl

Actavis wordt gekenmerkt door een sterke groei, met vestigingen in meer dan 40 landen en ruim 10.000 medewerkers wereldwijd. Het internationale productportfolio van Actavis omvat meer dan 1.000 verschillende producten en daarnaast heeft Actavis momenteel 300 projecten in de pijplijn. Wereldwijd zijn er in 2011 meer dan 22 miljard doseringen geproduceerd. De omzet van Actavis bedroeg in 2011 circa USD2.5 miljard.

“Door de overname van Actavis creëren we de derde grootste generieke speler wereldwijd. De combinatie van beide bedrijven breidt ons productportfolio aanzienlijk uit, hetgeen onze internationale positie verstevigd en nieuwe producten zal bieden voor ons bestaande portfolio in de Verenigde Staten”, aldus Paul M. Bisaro, President and CEO of Watson. “Door deze overname verdubbelen we het bereik van Watson. Met de uitzonderlijk sterke positie van Actavis in Europa, inclusief belangrijke bestaande markten in Centraal- en Oost-Europa, wordt de positie van Watson aangevuld en uitgebreid in de Verenigde Staten, Europa, Australië en Zuid-Oost Azië”, vervolgt Bisaro. (…)

“Vandaag is een historisch moment voor Actavis. De afgelopen twee jaar heb ik het genoegen gehad te werken met het nieuwe management team van Actavis en alle relaties die samen met Actavis de ontwikkeling van ons bedrijf mede hebben vormgegeven”, aldus Claudio Albrecht, Executive Chairman en CEO van Actavis. 

“Gezamenlijk zijn we er op succesvolle wijze in geslaagd een sterke plek in de markt tot stand te brengen, om zodoende aan te sluiten bij de groei en dynamiek van de generieke markt. Door de beoogde samenvoeging van Actavis en Watson bouwen we voort op deze sterke fundering, hetgeen zal resulteren in een partij die groot genoeg is om een solide positie in te nemen in de huidige generieke markt.

De twee bedrijven vullen elkaar uitstekend aan en maken het mogelijk de sterke positie – binnen het krachtenveld van de markt – verder uit te diepen. En aanvullend, zijn Watson en Actavis samen goed uitgerust om in te springen op de mogelijkheden die de snelgroeiende biosimilar markt biedt”, voegt Albrecht toe. (…)

Bron: www.actavis.nl


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality