Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
5 juni 2012

D.I.O. sponsort Alpe D’HuZes in strijd tegen kanker

Zes maal de Alpe d’HuZes beklimmen om geld binnen te halen voor KWF Kankerbestrijding. Het team van Midden Delfland, de gemeente waar D.I.O. drogisterij Vitaal te Den Hoorn en te Schipluiden zich bevinden, doet het. Dit team, dat 18 fietsers en 24 lopers telt, gaat op 6 en 7 juni naar Frankrijk om de berg te beklimmen, fietsend of lopend. En D.I.O. sponsort dit doel van harte. Tot nu toe heeft het team al € 111.000,- opgehaald.

Voor eigenaresse Conny van Alsemgeest-Kattevilder van de D.I.O. drogisterijen Vitaal en haar dochter Anne is de strijd tegen kanker onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ helaas geboren uit persoonlijke ervaring met de ziekte. Sjaak Alsemgeest, de man van Conny, en dus de vader van Anne, overleed op 26 december 2011 aan kanker. Sjaak was enthousiast over het evenement en heeft zich er zelfs tijdens zijn ziekbed nog voor ingezet. Het team fietst namelijk al jaren met elkaar, vaak een bergroute in Frankrijk. Sjaak Alsemgeest ging al een paar keer mee als verzorger en tijdens de bespreking in 2011 over de fietstocht van 2012 werd bij Sjaak een ongeneeslijke vorm van kanker geconstateerd. Toen was voor iedereen meteen duidelijk waar dit team naartoe zou gaan in 2012; dat werd dus de Alpe d’Huzes. Maar ook andere leden van het team Midden Delfland hebben direct of indirect te maken met deze ziekte. Nu doen ze er alles aan om geld in te zamelen, zodat kanker in de toekomst een chronische ziekte zal zijn, in plaats van een fatale ziekte. Daarom zochten zij contact met D.I.O., het formulehuis achter de D.I.O. drogisterijen, voor de sponsoring.

D.I.O. drogisterij Vitaal heeft zelf ook een actie gehouden om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding. Zo verkochten zij in de winkel op Moederdag speciaal ingepakte moederdaggeschenksetjes voor €4,95. Speciaal om moeders en gezinnen op deze speciale dag een steuntje in de rug te geven. De gehele opbrengst ging naar de strijd tegen kanker. Verder zamelde het team Midden Delfland geld in met vele acties. Koek en zopie verkopen bij het schaatsen op de Vlaardingse Vaart. De voetbalwedstrijden in Den Hoorn en Schipluiden ondersteunen met zelfgemaakte saté en broodjes hamburger verkopen op Koninginnedag. De plaatselijke slijterij in Den Hoorn koos een rode en een witte wijn uit met een foto van het team erop. En de bakkers in Schipluiden en Den Hoorn bakten ‘bergbollen’ die ze in hun winkels verkochten.

Joop Alsemgeest, de broer van Sjaak Alsemgeest, gaat op 7 juni de berg zes keer beklimmen. Anne gaat mee om hem en de anderen aan te moedigen en Conny zit in het verzorgingsteam. Met massageolie en spierbalsem, gekocht door een fysiotherapeut bij D.I.O. drogisterij Vitaal, sponsort Conny indirect de Alpe d’HuZes, alles om ervoor te zorgen dat alle deelnemers zo fit mogelijk de berg op kunnen.

Het team Midden Delfland: “De onmacht die wordt ervaren bij deze ziekte wordt met het beklimmen van de Alpe omgezet in kracht, je grenzen worden verlegd. Wij hebben de absolute overtuiging dat het de groots mogelijke voldoening geeft als je je met hart en ziel inzet voor een ander. Dit alles ter nagedachtenis aan hen die aan kanker zijn overleden en ter inspiratie voor hen die er nog tegen strijden.”

Anne: “Mijn vader had heel graag op te top van de Alpe d’HuZes gestaan, maar dat heeft helaas niet zo mogen zijn. Mijn moeder, zus, broertje en ik zullen er samen met familie en vrienden voor hem staan en we zullen hem in onze gedachten meenemen naar de absolute top!”


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality