Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
1 oktober 2012

Pinnen belangrijk speerpunt Week van de Veiligheid

De Week van de Veiligheid (8 t/m 14 oktober) staat weer voor de deur. Deze themaweek maakt ondernemers extra attent op de veiligheidsprocedures in hun winkel.  Pinnen vormt daarbij een belangrijk speerpunt. Immers hoe minder contant geld er in de zaak is, hoe minder aantrekkelijk deze is voor criminelen. Veel ondernemers grijpen de Week van de Veiligheid aan om pinnen extra onder de aandacht te brengen bij hun klanten.

Ondernemers benadrukken voorkeur pinnen
De Week van de Veiligheid is hét moment voor ondernemers om gezamenlijk pinnen te stimuleren. Pinnen is voor hen niet alleen een manier om de veiligheid te verhogen, het is vaak ook nog voordeliger. Het mes snijdt dus aan twee kanten. 

De ondernemers maken hun voorkeur voor pinnen op verschillende manieren kenbaar.  Door het inzetten van kassamaterialen. Deze zijn gratis te bestellen zijn via internet (www.pinnenzakelijk.nl. Door het belonen van hun pinnende klanten met bijvoorbeeld extra spaarpunten. Of door het uitschrijven van een kleurplatenactie. Winkeliers haken op allerlei manieren aan op de landelijke aandacht die er in oktober is voor pinnen.

Vanaf medio september worden op TV weer diverse spotjes uitgezonden waarin winkelmedewerkers hun klanten vragen om te pinnen. De consument wordt dus zowel op televisie als bij de kassa de pinvraag gesteld. Geen consument kan de boodschap ontgaan.

Kaarten voor groot feest
Na het succes van vorig jaar organiseert de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen ook dit jaar weer winkelwedstrijden rondom het stimuleren van pinnen,  de zogenaamde pinkampioenschappen.  Winnaar is het filiaal, het bedrijf of het winkelgebied dat pinnen het beste weet te stimuleren.  Voor  diverse doelgroepen is een pinkampioen ontwikkeld. De animo is dit jaar nog groter dan vorig jaar om mee te doen.

Winnaars krijgen gratis toegangskaarten voor het grote HMH Pinnen Evenement op 16 januari 2013. Tijdens dit event treden onder meer Wolter Kroes, Anita Meijer, Ali B., Paul Turner en Charly Luske op.  Lees meer over de pinkampioenschappen op www.pinnenzakelijk.nl/pinkampioenen

Ook voor individuele medewerkers
Winkelmedewerkers kunnen ook zelf kaarten verdienen voor dit evenement.  Op www.pinnenzakelijk.nl/pinkampioenen staat de online test ‘pinambassadeur’. Hiermee leren medewerkers waarom pinnen prettiger is dan contant. De e-module wordt – bij goed gevolg – afgerond met een certificaat waarmee ze kans maken op het winnen van kaartjes voor het pinnenfeest. Iedere maand wijst een jury winnaars aan.


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality