Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
2 oktober 2012

CBG publiceert lijst UAD-geneesmiddelen

Eind september heeft het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen een lijst op haar website gepubliceerd van alle UAD-zelfzorggeneesmiddelen. Aanleiding voor de publicatie is het feit dat de nieuwe indeling van geneesmiddelen waarmee gestart is in 2007 (toen de Geneesmiddelenwet van kracht werd) nu inmiddels afgerond is. Dit meldt het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven op hun website www.cbd-maarssen.nl

De geneesmiddelen die het betreffen staan vermeld op twee lijsten van geneesmiddelen ingedeeld in de UAD-categorie. Deze zijn via onderstaande links te downloaden:

Lijst van geneesmiddelen ingedeeld in UAD-categorie met RVG-nummer

Lijst van geneesmiddelen ingedeeld in UAD-categorie met RVH-nummer (homeopathica)

Achtergrond
Onder de vroegere Wet op de Geneesmiddelenvoorziening (WOG) waren zelfzorggeneesmiddelen ingedeeld in de categorie NR. Met de invoering van de Geneesmiddelenwet (Gmw) in 2007 is voor zelfzorggeneesmiddelen een nieuwe indeling ingevoerd. De NR-categorie geldt niet meer. Zelfzorggeneesmiddelen zijn nu ingedeeld in AV, UAD en UA. Geneesmiddelen in de categorie UA mogen uitsluitend worden afgeleverd bij de apotheek, geneesmiddelen in de categorie UAD uitsluitend bij apotheek en drogist, en geneesmiddelen in de categorie AV zijn algemeen verkrijgbaar. Dit laatste betekent dat deze geneesmiddelen niet alleen bij apotheek en drogist, maar ook via verkooppunten als de supermarkt of het benzinestation dus zonder deskundig toezicht verkrijgbaar kunnen zijn. Veruit de meeste geneesmiddelen zijn in de UAD-categorie ingedeeld. (bron: www.cbd-maarssen.nl)

(foto: archief Careality)


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality