Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
3 oktober 2012

Overzicht beveiligingsoplossingen contant geld op het afrekenpunt

Hoe meer er in winkels gepind wordt, hoe kleiner de buitkans en daarmee het veiligheidsrisico. Pinnen maakt een enorme groei door, maar er gaan nog altijd veel contante betalingen en teruggaven door de handenvan kassamedewerkers. Om veiligheidsrisico’s op het afrekenpunt te beperken kunnen ondernemers allerlei oplossingen kopen variërend van eenvoudige afroomboxen tot geavanceerde cashmanagementsystemen. Wat is er te koop? Wat kost dat? En waar moet je zoal op letten? Er is nu een actueel overzicht van dit soort beveiligingsoplossingen opgesteld in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen en de minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten. Het is gratis te downloaden van http://www.pinnenplus.nl/kassa/kassasystemen.php.

Cashomgeving veiliger inrichten
De Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen stimuleert pinbetalingen en ondersteunt ondernemers die beginnen met pinnen,
pin-promotie-acties doen of alleen pinnen-kassa’s introduceren. Maar de Stichting wil ondernemers ook helpen hun cash-omgeving beter in te richten. De realiteit is dat er naast pinkassa’s ook combi-kassa’s zijn. Ondernemers vragen zich af hoe ze het geld het beste snel kunnen wegsluizen, maar toch ook voldoende wisselgeld willen hebben voor de consument.

Minder tijd en interne fraude, meer veiligheid en hygiëne
Het rapport laat zien dat een volledig cashmanagementsysteem met een munt- en een biljetten-dispenser een investering van ruim tienduizend euro per afrekenpunt kan vergen. Maar er zijn ook minder uitgebreide systemen voor een veel kleinere investering. En als een ondernemer kiest voor een combinatie van een aantal alleen pinnen kassa’s, hoeven er sowieso minder afrekenpunten extra beveiligd te worden. Op die manier komt een beveiligingsoplossing voor het resterende contante geld steeds meer binnen bereik van ondernemers. Terugverdienen doen ze door tijdbesparing, reductie van interne fraude en meer veiligheid. Ook hygiëne
is een veelgehoord argument.


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality