Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
5 februari 2013

Naloc, nagelbehandeling

Terwijl de Friezen nog hopen op een Elfstedentocht, bereiden de échte fashionista’s en beautyexperts zich alweer voor op de lente. Niet zo gek, want de wintercollecties verdwijnen langzaam uit de winkels en zomerse vakantieplannen voor 2013 worden in de agenda gezet. Met de lente en zomer in het verschiet is het ook weer tijd om de ‘homesocks’ uit te trekken en de voeten en nagels te onderwerpen aan een kritische blik. Weinig mensen weten namelijk dat het soms maanden kan duren om een nagelprobleem, zoals de veelvoorkomende kalknagel, te behandelen. Dit betekent dat er al vroeg in het jaar gestart moet worden met de juiste verzorging van voeten en nagels om ze in de zomer weer met trots te kunnen ‘showen’.

Volgens 40% van de vrouwen bepaalt het uiterlijk van de teennagels de mate waarin we blij zijn met onze voeten. Een kwart van de vrouwen zou nooit haar voeten in het openbaar tonen, zonder zeker te weten dat ze er goed uit zien. Toch is de Nederlandse vrouw over het algemeen redelijk tevreden met haar voeten die gemiddeld met een 6,8 worden beoordeeld. Echter 17% geeft aan haar voeten een onvoldoende (5 of lager) te geven. Mannen zijn met het gemiddelde van een 7,0 iets meer te spreken over hun voeten.(1)

Gezonde nagels noodzakelijk voor bescherming tenen
Naast het knippen (78%) worden teennagels door ruim een kwart van de Nederlandse vrouwen gevijld/gepolijst. 22% schakelt (ook) wel eens een pedicure in voor de verzorging van de teennagels. 42% maakt de teennagels regelmatig extra mooi met een lakje.(1) Naast verzorgde nagels zijn gezonde nagels ook erg belangrijk. Nagels beschermen namelijk de zenuwuiteinden in vingers en tenen. Zonder goede bescherming kunnen de uiteinden van vingers en tenen ongevoelig worden.

Kalknagel is de grootste ‘teen-afknapper’
Een kalknagel, ook wel schimmelnagel genoemd, is voor de helft (50%) van de Nederlanders dé grootste teen-afknapper. In totaal heeft ruim eenderde van de mensen last (gehad) van een kalknagel.(1) Nog eens 12% twijfelt hierover. Een kalknagel, die veroorzaakt wordt door een schimmelinfectie, is de meest voorkomende oorzaak van nagelproblemen en komt meestal voor aan de teennagels. Een kalknagel verbergen de meeste mensen maar al te graag, want geïnfecteerde nagels zijn vaak verkleurd, dik, ruw, brokkelig en breekbaar. Bovendien kunnen deze nagels zó dik worden dat knippen niet meer kan en het dragen van zelfs de meest comfortabele schoenen pijnlijk kan zijn. Uiteindelijk kan de nagel geheel of gedeeltelijk los laten.

Nog steeds ontwetendheid over juiste behandeling
Een kalknagel is relatief onschuldig, maar om besmetting van andere nagels of andere personen  in de omgeving te voorkomen, is het belangrijk om een kalknagel snel en effectief te behandelen. Opvallend is dat 17% van de vrouwen een kalknagel verbergt door deze te lakken. Bovendien weet 8% van de Nederlanders niet dat je aan kalknagels wat kunt doen en vindt 6% het zelfs niet nodig om er iets aan te doen.(1) Dit terwijl kalknagels eenvoudig thuis behandeld kunnen worden, bijvoorbeeld met Naloc.

Naloc bevordert herstel en uiterlijk van kalknagels
Naloc is een nieuw product dat het herstel en uiterlijk van kalknagels bevordert. Het is makkelijk in gebruik: eenmaal per dag aanbrengen, zonder opbouwschema en vijlen is niet nodig. Naloc verbetert zowel de nagelstructuur als de vochtbalans. Het dringt diep door in de nagel en werkt hydraterend én keratolytisch waardoor de micro-omgeving in de nagel verandert. Schimmelgroei wordt onmogelijk gemaakt. Naloc heeft een unieke en gepatenteerde formule op basis van propyleenglycol, ureum en melkzuur. Na gebruik wordt het nageloppervlak dunner en gladder, de verkleuring wordt minder en de nagel wordt minder droog, breekbaar en brokkelig. Met als gevolg dat je weer met trots je voeten en nagels kan laten zien!

Al binnen 2 weken zichtbaar resultaat
De meeste gebruikers van Naloc zien al binnen twee weken resultaat, 92% na acht weken. Naloc dient 3 tot 6 maanden gebruikt te worden voor significant resultaat. Naloc bevordert niet alleen het herstel en uiterlijk van lichte, milde en ernstige kalknagels maar ook, als enige product voor thuisgebruik, psoriasis-nagels. Naloc is opgenomen in het ‘Care Protocol voor de voetverzorger voor de verzorging van cliënten met een schimmelinfectie aan de huid of aan de nagel’.   

Voetfeitjes (1)

  • 29% van de Nederlanders (onder vrouwen zelfs 35%) vindt voeten erg belangrijk en verzorgt ze altijd goed, 15% doet dit alleen in de zomer of voor een speciale gelegenheid (date, feestje, sauna, etc.).
  • Hoe ouder men wordt, hoe groter de kans op kalknagels (50% van de 70+ers heeft er last van).
  • Na kalknagels zijn wratten en onverzorgde nagels de grootste teen-afknappers.
  • 8% van de Nederlanders weet niet dat een schimmelinfectie aan de nagel (kalknagel) de meest voorkomende oorzaak van nagelproblemen is.

Verkrijgbaarheid Naloc
Meer informatie over kalk- en psoriasisnagels en Naloc is te vinden op www.naloc.nl. Naloc is voor drogist, apotheek en pedicures  bij de groothandel verkrijgbaar (EAN nummer 8712207015023). De verkoopadviesprijs is € 27,95 (tube van 10 ml). Eén tube is voldoende voor het behandelen van drie nagels, drie maanden lang. Vanaf begin maart 2013 zal opnieuw een intensieve consumentencampagne van start gaan.

1Kien onderzoek heeft in opdracht van Naloc (Meda Pharma B.V.) in januari 2013 onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder.  

Naloc is een medisch hulpmiddel klasse IIa. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality