Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
28 februari 2013

A.Vogel Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels

Uit onderzoek* blijkt dat bijna 2 op de 10 hooikoortspatiënten zich door hooikoortsogen belemmerd voelen in het flirten. Niet zo gek ook, want staren, lonken en stiekem kijken gaat allemaal niet zo makkelijk als de ogen jeukend en branderig aanvoelen. Bovendien voelen we ons met roodgezwollen ogen nou eenmaal net wat minder aantrekkelijk dan met lachende, stralende ogen. 1 op de 10 hooikoortspatiënten schaamt zich zelfs voor rode, branderige ogen. Moeten we ons zorgen maken, en zal flirten in de toekomst uit het lentestraatbeeld verdwijnen? Dat is de vraag die Biohorma stelt in een persbericht aan Careality.

Maar liefst 1 op de 5 Nederlanders heeft hooikoorts. Daarmee is het een veelvoorkomende gezondheidsklacht onder Nederlanders. Bovendien: door het veranderende klimaat, de opkomst van inheemse plantensoorten als de Ambrosia én een te hoge mate van hygiëne onder de Nederlandse bevolking neemt het aantal hooikoortspatiënten alleen maar verder toe. Met jeukende, branderige ogen als één van de voornaamste (en met 74,3% op nummer 1 van de meest hinderlijke) verschijnselen. Kortom, hoe meer hooikoortspatiënten, hoe meer rode en branderige ogen, hoe minder het geflirt?

Huis-, tuin- en keukenoplossingen

Wat Nederlandse hooikoortspatiënten zoal doen om hooikoortsklachten te verlichten? Een zonnebril dragen (38,3%) en goed stofzuigen (34,1%) met name. Bijna een kwart van de patiënten spoelt de ogen uit met water. En wat het flirten ook niet ten goede komt: ruim 20% gaat zo min mogelijk naar buiten en een kleine 20% houdt ramen zoveel mogelijk gesloten. Ook worden de handen extra vaak gewassen.

Van huiloog naar lachoog

Willen we het flirtgedrag onder hooikoortspatiënten doen herleven, dan zit er maar één ding op: de jeukende, rode en branderige ogen weer omtoveren in lachende, stralende ogen. De genoemde huis-, tuin- en keukenoplossingen bieden in die zin eigenlijk pas soelaas als het kwaad al is geschied. Beter – én een stuk prettiger – is om de pollen zoveel mogelijk uit de ogen te houden. Dat kan met de nieuwe A.Vogel Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels. De druppels leggen preventief een soepele traanfilm over het oog, die het oog beschermt tegen het binnendringen van pollen. Zijn de eerste klachten al ontstaan? De verzachtende en verkoelende ingrediënten helpen tevens om de roodheid, branderigheid en jeuk snel te verminderen. Zodat nare hooikoortskriebels weer fijne lentekriebels worden.

* Onderzoek PanelWizard in opdracht van A.Vogel. Gehouden onder 1025 Nederlandse hooikoortspatiënten van 16 jaar en ouder.


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality