Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
16 april 2013

A.Vogel Cinuforce neusspray Droog neusslijmvlies en korstjes

De droogste plek waar we kunnen zijn… dat zal toch wel een woestijn zijn? Verrassend, maar het antwoord is ‘nee’. Tuurlijk, in woestijnen is de luchtvochtigheid vaak enorm laag. Maar in een vliegtuig – en daar stappen deze zomer weer zo’n 2.5 miljoen Nederlanders* in – is die luchtvochtigheid nóg lager. Niet alleen de huid, maar zeker ook het neusslijmvlies kan dan wel degelijk woestijnachtig droog worden. Niet prettig, want een vochtig neusslijmvlies beschermt juist tegen allerhande bacteriën en virussen, waar mensen in een volgepakt vliegtuig veelvuldig mee in aanraking komen. En zeg nou zelf… griep of verkoudheid daar zit niemand op vakantie op te wachten.

De luchtvochtigheid in een vliegtuig? Nog geen 10%!
In het vliegtuig voelt de huid vaak droog en trekkerig aan. Herkenbaar? Niet zo gek, blijkt, want de luchtvochtigheid in een vliegtuig is vaak nog geen 10%. Vliegtuigen vliegen gemiddeld op een hoogte van 7 tot 11 kilometer. De buitentemperatuur is dan zo’n 50°C onder het nulpunt. En hoe kouder de lucht, hoe minder makkelijk deze lucht water op kan nemen. Logisch dus dat een lucht van -50°C dan niet veel water meer opneemt. En natuurlijk, de lucht in het vliegtuig wordt wel opgewarmd voordat deze in de cabine terechtkomt. Maar… de lucht wordt niet bevochtigd. Dat is simpelweg niet mogelijk, omdat het vliegtuig anders zo’n 1.000 liter extra water mee zou moeten nemen.

Bescherming tegen invloeden van buitenaf
In een gezonde situatie zuivert het slijmvlies in onze neus de lucht die we inademen. Daarvoor beschikt het neusslijmvlies over talloze klieren die normaliter bijna een halve liter slijm (vocht) per dag produceren. Dit slijm filtert meer dan 95% van de deeltjes – stof, rook en gassen bijvoorbeeld – die onze lucht verontreinigen. Zo werkt gezond neusslijmvlies als een beschermende laag tegen talloze invloeden van buitenaf. Door de droogte in het vliegtuig kan echter niet alleen de huid droog worden, ook de slijmvliezen in de neus kunnen uitdrogen. Met allerhande korstjes, barstjes, veel gesnif en misschien zelfs een bloedneus als gevolg. En daar zit toch niemand op vakantie op te wachten?

Veel drinken en de neus extra bevochtigen
Onderweg veel (water) drinken helpt om de slijmvliezen in het lichaam vochtig te houden. Maar een luchtvochtigheid van zo’n 10%, daar is bijna niet tegenop te drinken. A.Vogel heeft daarom een speciale neusspray ontwikkeld: Cinuforce neusspray Droog neusslijmvlies en korstjes. (Medisch hulpmiddel). De spray reinigt het neusslijmvlies, bevochtigt het langdurig, verweekt korstjes en verdunt ingedikt slijm, waardoor het makkelijker te verwijderen is. Bovendien legt de spray een beschermend laagje over het neusslijmvlies waardoor het slijmvlies in staat is om vocht langdurig aan zich te binden. Dit helpt uitdroging te voorkomen. De toevoeging van kamille zorgt voor een aangename verzachting van de neus. Plus: het kleine flesje is makkelijk mee te nemen in de handbagage. Het bevat 15 ml vloeistof en kan dus zonder problemen mee door de douane (in de daarvoor bestemde sealbag).

Inhoud: 15 ml. Adviesprijs: €6,95.


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality