Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
6 mei 2013

WratX wrattenbehandeling

Wratten worden na hoofdluis door Nederlandse ouders genoemd als het meest vervelende ongemak waar kun kinderen wel eens last van hebben. Na wratten volgen wormpjes en reisziekte. Wratten is een probleem dat helaas vaak voorkomt, met name bij kinderen. Maar liefst 1 op de 3 basisschool-leerlingen heeft er last van1. Ondanks dat wratten vaak voorkomen, weet bijna 50% van de mensen niet waardoor het wordt veroorzaakt en een vijfde weet niet goed wat je er tegen kan doen2. Ondanks dat wratten meestal onschuldig zijn, kunnen ze wel voor schaamte en ongemak zorgen. 22% van de ouders zegt zich dan ook te schamen als hun kind(eren) wratten heeft. Nieuw in Nederland is WratX™. Deze wrattenbehandeling op basis van mierenzuur pakt wratten snel3 en kindvriendelijk aan zonder littekens achter te laten. Dit meldt Meda Pharma in een persbericht aan Careality.

WratX is een effectief alternatief voor de huidige thuisbehandelingen met salicylzuur of trichloor-azijnzuur en voor bevriezing (cryo) door een huis(arts). Wratten hoeven met WratX maar één keer per week aangestipt te worden. Dankzij de ‘dip en stip methode’ is de hoeveelheid vloeistof makkelijk te doseren en snel en pijnloos aan te brengen3. WratX trekt direct in; kinderen kunnen na behandeling meteen verder met spelen, de kleren weer aan of in bad4.

WratX ontwikkeld door Zweedse podologe
WratX is speciaal ontwikkeld voor het behandelen van wratten op handen, voeten en romp. Meerdere wratten kunnen tegelijkertijd behandeld worden met één keer dippen. WratX wordt direct in de wrat opgenomen waardoor het niet oppervlakkig werkt, maar tot in de kern. Dit in tegenstelling tot veel bestaande wratbehandelingen voor thuisgebruik. WratX, een product op basis van mierenzuur, is 15 jaar geleden ontwikkeld door de Zweedse podologe Astrid Agholme. Geïnspireerd door één van haar cliënten, die maar niet van zijn wratten afkwam, is ze op zoek gegaan naar een nieuwe behandeling. Bij 92% van de mensen verdwijnen wratten blijvend na een behandeling met mierenzuur4

Informatie en verkrijgbaarheid
WratX is voor voetspecialisten, apotheek en drogist verkrijgbaar bij de groothandel (EAN 8712207015030). De consumentenadviesprijs is € 24,95. Via www.WratX.nl (button ‘Informatie voor professionals’) kunnen professionals onder andere meer informatie vinden over WratX en gratis promotiematerialen aanvragen. 

WratX is een medisch hulpmiddel klasse IIb. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing. WratX kan ook gebruikt worden bij kinderen onder de 4 jaar. Overleg bij kinderen onder de 4 jaar vóór behandeling eerst met een (huis)arts om er zeker van te zijn dat het om een wrat gaat.

1Bron: van Haalen FM, Bruggink SC, Gussekloo J, Assendelft WJ, Eekhof JAH. Warts in primary schoolchildren: prevalence and relation with environmental factors. Br J Dermatol 2009;161(1):148-52.
2Kien onderzoek heeft in opdracht van WratX (Meda Pharma B.V.) in januari 2013 onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder.
3Bhat, M. et al, International Journal of Dermatology 2001: 40 (6).
4Mits correct en volgens voorschrift gebruiksaanwijzing gebruikt.


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality