Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
4 juni 2013

NBTY Europe neemt Belgische winkelketen Essenza over

NBTY Europe Limited, is één van de grootste gespecia-
liseerde gezondheidsvoeding retailers in Europa en de moedermaatschappij van Holland & Barrett, GNC en De Tuinen, en heeft vandaag de overname aangekondigd van de Belgische gezondheids- en wellness-keten Essenza. Dit meldt NBTY Europe in een persbericht aan Careality.

De in Vlaanderen gevestigde keten Essenza, is door de overname onderdeel geworden van de 934 winkels van NBTY Europe. De NBTY Europe groep bestaat ​​uit 704  Holland & Barrett-winkels in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, plus 53 internationale franchise-winkels, 57 GNC winkels in het Verenigd Koninkrijk en 120 De Tuinen winkels in Nederland.

De overname is onderdeel van de ambitie om de Europese aanwezigheid van NBTY Europe in wellness-ketens te laten groeien. De winkelketen Essenza zal met deze overname het succesvolle De Tuinen merk gaan versterken.

Melissa Hellebuyck, de CEO van de Essenza keten is gevraagd om in het bedrijf blijven om de overgang te begeleiden met behulp van het De Tuinen managementteam. Verdere details over de investering worden niet bekendgemaakt.

Peter Aldis, Chief Executive Officer van NBTY Europa verklaarde: “Dit is een belangrijke aanwinst voor NBTY Europe en past uitstekend in onze wellness-strategie en onze ambitie om in de voorhoede te lopen van Europese detailhandel voor gezondheidsproducten”.

“Wij delen met Essenza het streven naar uitmuntende klantenservice en detailhandel. In navolging van het succes van onze merken Holland & Barrett en De Tuinen, hebben we ambitieuze plannen gemaakt om het aantal winkels in België verder te laten groeien. Dit succes is vooral te danken aan de wijdverspreide aanwezigheid van winkels en het streven verder te groeien in omni channel. Ik kijk ernaar uit om samen met Melissa en haar team ervoor te zorgen dat de overgang vloeiend zal verlopen. “


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality