Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
6 juni 2013

80% van zwangere vrouwen heeft in laatste fase last van brandend maagzuur

Brandend maagzuur is in tegenstelling tot bijvoorbeeld misselijkheid een veel minder bekende zwangerschapskwaal. En dat terwijl brandend maagzuur toch gerekend mag worden tot  één van de meest voorkomende zwangerschapskwalen. Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de zwangere vrouwen in de laatste fase van de zwangerschap hier regelmatig last van heeft. Dit meldt Bayer Consumer Care in een persbericht aan Careality.

Zwangerschap en brandend maagzuur
Een belangrijke oorzaak van brandend maagzuur is de verandering in de hormoonhuishouding die optreedt bij een zwangerschap. Hierdoor verslapt de spier tussen maag en slokdarm, waardoor maagzuur makkelijk uit de maag omhoog kan komen en in de slokdarm belandt . De symptomen van brandend maagzuur (een brandend gevoel in de maag of een branderige zurige smaak achter in de keel) zijn tijdens de zwangerschap niet alleen voelbaar na het eten, maar ook bijvoorbeeld bij het bukken of bij het liggen. Ook de groeiende baby kan meer op de maag gaan duwen.

Veilige oplossingen
Tips om brandend maagzuur tijdens de zwangerschap te verminderen zijn onder andere kleinere porties eten, scherpe kruiden vermijden, het eten goed kauwen en geen koolzuurhoudende dranken drinken. Daarnaast kan het verhogen van het hoofdeinde van het bed helpen.

Ook Rennie van Bayer kan met een gerust hart tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Dit middel werkt direct en alleen in de maag. Rennie zet overtollig maagzuur snel en effectief om in water en andere lichaamseigen stoffen. Ook tijdens de borstvoeding kan dit middel gerust worden gebruikt.

Bron:
Behandeling van gastro-oesofageale refluxziekte in de zwangerschap (Richtlijnen consensusbijeenkomst op 6 juni 2001)


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality