Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
11 juni 2013

ICI Paris XL neemt Pour Vous over

ICI PARIS XL – onderdeel van A.S. Watson – neemt in Nederland het merk Pour Vous over. Dat heeft ICI PARIS XL vandaag bekend gemaakt. Pour Vous wordt met ingang van september 2013 als zelfstandig merk geïntegreerd binnen de A.S. Watson-organisatie. Het is de bedoeling Pour Vous als franchise keten te ontwikkelen en de consument op meerdere locaties van dienst te zijn. Over de overnameprijs worden geen mededelingen gedaan.

Pour Vous zal in september van start gaan met veertig franchise winkels. ICI PARIS XL ziet de overname als een belangrijke stap in de uitbreiding van het aantal professionele parfumeriezaken. Waar ICI PARIS XL zich met haar 160 eigen winkels richt op een jonger publiek, gaat Pour Vous zich richten op de ‘klassiek chique’ consument.

Logische overname
Vandaag telt Pour Vous circa zestig winkels in Nederland. Veertig daarvan hebben gekozen voor de nieuwe franchiseformule waarbij de bestaande eigenaren hun onder-
nemerskwaliteiten volop kunnen blijven etaleren. Leo van Welij, Regional Managing Director van ICI PARIS XL, spreekt van een ‘logische overname’ in een markt die kansen biedt, maar waarin veel ondernemers het op dit ogenblik ook moeilijk hebben. “Voor zelfstandigen en voor ondernemers die werken onder de vlag van een kleinere keten, is het op dit moment een lastige markt. Maar met de ondersteuning die wij kunnen bieden, wordt ondernemen een stuk aantrekkelijker.”

Lokale identiteit behouden
Zo biedt ICI PARIS XL, als onderdeel van A.S. Watson, de Pour Vous-ondernemers het schaalvoordeel om efficiënter zaken te kunnen doen en toch hun persoonlijke band met lokale klanten te behouden en verder uit te bouwen. Van Welij: “De identiteit van de lokale Pour Vous-ondernemer blijft in de nieuwe situatie behouden. Dat komt onder meer tot uitdrukking op de gevel van de Pour Vous-winkels, waarop altijd de naam van de eigenaar komt te staan. Alle Pour Vous-winkels krijgen daarnaast op termijn een nieuwe look & feel en worden op een nog hoger kwaliteitsniveau gebracht om beter aan te sluiten op de wensen van de veeleisende consument.”

Beide merken vullen elkaar volgens Van Welij uitstekend aan. De schaalgrootte van de A.S. Watson-organisatie zorgt aan de ‘achterkant’ voor tal van voordelen op het gebied van inkoop, logistiek, IT en personeelsbeleid, waardoor lokale ondernemers nóg ondernemender kunnen zijn. De reacties van ondernemers die hebben besloten zich bij ons aan te sluiten zijn zonder uitzondering enthousiast.”

Over ICI PARIS XL
Onder het motto “luxeproducten toegankelijk maken voor het grote publiek”, is ICI PARIS XL dé luxe parfumeriewinkel van de Benelux. De keten heeft ruim 265 winkels en meer dan 3.000 medewerkers in Nederland, België, Duitsland en het Groot-Hertogdom Luxemburg. ICI Paris XL maakt deel uit van de A.S. Watson Group (ASW). ASW behoort tot de multinationale onderneming Hutchison Whampoa uit Hong Kong. Met meer dan 10.800 winkels in 33 landen is ASW ‘s-werelds grootste health, beauty & lifestyle retailer.

Over Pour Vous
Pour Vous is onderdeel van VSPB Holding B.V. en heeft momenteel circa 60 samenwerkingsovereenkomsten met zelfstandige ondernemers die onder de naam Pour Vous in Nederland parfumerie winkels exploiteren.

(foto streamer homepage: geleverd door Valk Software)


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality