Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
7 juli 2013

Kruidvat Sunwatch redt strandgangers van verbranding door zon

Nu het na lang wachten eindelijk zomer is, gaan Nederlanders massaal de zon in. Veel mensen zonnen echter nog steeds onverantwoord. Daarom kwam de Kruidvat Sunwatch gisteren op het strand van Scheveningen in actie om strandgangers te redden van verbranding. Gewapend met flessen zonnebrand smeerden sexy lifeguards zonliefhebbers in met anti-zonnebrand. Vertegenwoordigers van het KWF Kankerbestrijding gaven voorlichting over verantwoord zonnen. Uit onderzoek van Kruidvat onder ruim 2.000 ondervraagden blijkt dat Nederlanders nog veel kunnen leren op het gebied van zonbescherming. Zo denkt ruim een kwart dat je door het gebruik van zonnebrand met een hoge factor minder bruin wordt. Daarnaast smeert 2 op de 10 zich niet altijd in tijdens het zonnebaden. Ook denkt bijna 30 procent er vaak te laat aan om zichzelf in te smeren.

De zomer is eindelijk begonnen en dus is de juiste zonbescherming ontzettend belangrijk. Want zonverbranding en langdurig zonnen verouderen de huid én vergroten de kans op huidkanker. Toch zonnen veel Nederlanders vaak onverantwoord. Zo smeert twee derde zich niet in op het terras. 6 procent van de ondervraagden smeert zich zelfs liever helemaal niet in, omdat zij denken dat ze anders niet bruin worden. Wanneer Nederlanders zich wel insmeren, doen de meesten dit met factor 30 (36 procent). Slechts 4 procent smeert zich in met een factor 6 of lager. 15 procent kiest voor een factor 50 of hoger.

40% laat rug het liefst insmeren door Maxima
Als Nederlanders een dagje alleen op het strand zijn, verbranden ze liever dan dat ze zelf de hulp van een vreemde inschakelen. Slechts 16 procent zou een onbekende vragen om zijn of haar rug in te smeren. Als mannen het voor het zeggen hebben, laat een overgrote meerderheid (40%) zijn rug insmeren door Koningin Maxima. Carice van Houten staat met 22% op de tweede plaats, gevolgd door Sylvie Meis met 11%. Bij de vrouwen voert Jan Kooijman de lijst aan met 28%. Daarna volgt Chris Zegers met 23%. Nick en Simon eindigen op een gedeelde derde plaats met beide 13% van de stemmen.


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality