Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
24 juli 2014

Prioderm gaat met Luizenradar ‘on tour’

De start van een nieuw schooljaar betekent ook het begin van een nieuw ‘luizenseizoen’; kinderen komen weer bij elkaar waardoor het voor de hoofdluis gemakkelijker wordt zichzelf te verspreiden. 88% van de scholen controleert de leerlingen daarom na iedere school-
vakantie op hoofdluis, waarbij relatief vaak hoofdluis wordt geconstateerd. Dit komt door een beperkte controle tijdens de vakantie waardoor hoofdluis sneller verspreidt. Om scholen bij de controle te ondersteunen organiseert Prioderm ‘Luizenradar on tour’: Luizenradar gaat in de eerste week van het nieuwe schooljaar in de drie regio’s bij een basisschool langs, om kinderen, docenten en ouders voorlichting te geven over de bescherming tegen en behandeling van luizen. Daarnaast introduceert Meda Pharma een Prioderm display die wordt uitgegeven aan het einde van de grote zomervakantie (vanaf week 35). Dit meldt Meda Pharma in een persbericht aan Careality.

Meda Pharma Prioderm productlijn nieuw juli 2014  kopie Prioderm is het meest verkochte merk voor het behandelen en voorkomen van hoofdluis. Een piek in de verkoop van producten is altijd duidelijk te zien na een schoolvakantie, met name na de grote zomervakantie. De Prioderm display bestaat uit in totaal 6 verpakkingen Prioderm dimeticon en 1 verpakking Prioderm Preventief. Het komt in een gezin gelukkig vaak voor dat nog niet ieder gezinslid is besmet met hoofdluis. Op dat moment kan Prioderm Preventief extra bescherming bieden en een verdere verspreiding van hoofdluis voorkomen.

Grote consumentencampagne
Ook deze zomer zal Prioderm consumenten middels een advertentiecampagne voorlichten over hoofdluis. Vanaf half augustus is Prioderm te zien en te horen op TV en radio. Vanaf week 33 is er voor drogisterij- en apotheekmedewerkers weer een nieuwe online cursus over hoofdluis beschikbaar op Drogi- en Apoweb. Meer informatie over hoofdluis en Prioderm kunnen professionals ook vinden op www.prioderm.nl, via de button ‘Apotheek & Drogist’. Via de website kunnen gratis promotiematerialen aangevraagd worden.

Hoofdluis behandelen én voorkomen
Hoofdluis verspreidt zich snel en moet daarom direct en effectief behandeld worden. Er zijn verschillende type producten verkrijgbaar als kammen niet volstaat of praktisch niet haalbaar is. De keuze voor een product is afhankelijk van de persoonlijke situatie en behoeften. Vindt de klant een korte inwerktijd belangrijk? Hoe staat de klant tegenover een nabehandeling? Is er sprake van zwangerschap of geeft men borstvoeding? Prioderm biedt een volledige lijn effectieve producten:

• Prioderm dimeticon: een product op basis van meer dan 95% dimeticon dat hoofdluizen en neten door verstikking in 15 minuten doodt. Prioderm dimeticon heeft een neutrale geur. Hoofdluizen kunnen geen resistentie voor Prioderm dimeticon ontwikkelen. Nabehandeling is nodig. Al te gebruiken voor kinderen vanaf zes maanden. Ook te gebruiken tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode.

• Prioderm Shampoo: doodt hoofdluizen en neten. Het heeft een korte inwerktijd van 2 x 5 minuten, maar heeft geen nawerking. Nabehandeling na zeven dagen is nodig.

• Prioderm Luizen- en netenkam: een luizen- en netenkam in één! Met één kam eenvoudig controleren op hoofdluis (met plastic zijde) en direct eventueel gevonden hoofdluizen en neten verwijderen (met metalen zijde).

• Priolox Foam: speciaal ontwikkeld om de lijmlaag van de neten af te breken en het uitkammen van (dode) neten te vergemakkelijken.

• Prioderm Preventief: een milde spray op natuurlijke basis die op een eenvoudige manier minimaal zeven uur beschermt tegen hoofdluis. Prioderm Preventief heeft een neutrale geur en is kleurloos. Dagelijks te gebruiken in perioden van besmettingsgevaar, bijvoorbeeld wanneer in de buurt of in het gezin hoofdluis is geconstateerd. Een hoofdluisbestrijdingsproduct, zoals Prioderm Shampoo, mag niet gebruikt worden om hoofdluis te voorkomen bij de gezinsleden waarbij geen hoofdluis is geconstateerd. Prioderm Preventief is dan aan te raden om de gezinsleden die (nog) geen hoofdluis hebben extra te beschermen.

Prioderm Shampoo is een geneesmiddel en bevat malathion als werkzame stof. Lees voor gebruik de bijsluiter. Prioderm Preventief, Prioderm dimeticon, de Prioderm Luizen- en netenkam en Priolox Foam zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Prioderm is o.a. verkrijgbaar bij:

 


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality