Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
1 september 2014

Bepanthen® Eczeem crème zonder cortisonen, voor mensen met licht tot matig eczeem

Voor de één miljoen Nederlanders van jong tot oud die last hebben van een jeukende, droge en rode huid, veroorzaakt door licht tot matig eczeem heeft Bayer vanaf 1 oktober a.s. een oplossing: Bepanthen Eczeem Crème. De innovatieve crème zonder cortisonen verlicht jeuk en roodheid en ondersteunt het huidherstel. 18 vrouwen namen de proef op de som en testten het product een maand lang met goed resultaat.(1). Bepanthen Eczeem Crème is verkrijgbaar bij drogist en apotheek.
Bayer Bepanthen Eczeem Crème 20 gr packshot Keunen 050614
Mensen met eczeem hebben last van een droge huid en ernstige jeuk. En, wie jeuk heeft, zal spontaan geneigd zijn om te krabben. Hierdoor raakt de huidbarrière beschadigd en wordt de huid vatbaarder voor eczeem, wat op zijn beurt weer jeuk veroorzaakt. Zo belanden mensen in een vicieuze cirkel van jeuk en krabben. Eczeem is een veelvoorkomende aandoening en is nummer vier in de top tien van chronische ziekten in Nederland. De oorzaken variëren van erfelijke factoren en irriterende stoffen zoals parfums, huishoudproducten, wol en synthetische stoffen tot allergene stoffen uit de omgeving. Hieronder vallen pollen, dierenhaar, voeding en stofdeeltjes.(2).

Innovatief en effectief
Bepanthen Eczeem Crème hydrateert de huid door de toevoeging van glycerine en dexpanthenol. Bovendien zorgen de vetten, die dezelfde structuur hebben als de huidvetten, ervoor dat de beschadigde huidbarrière zich weer kan herstellen.

Greet Beenaerts, Country Division Head: “Bepanthen heeft huidproducten voor de zwangerschap, voor baby’s, kinderen en volwassenen en deze nieuwste innovatie is echt een aanvulling op het bestaande assortiment. We noemen Bepanthen niet voor niets dé gentle expert in huidherstel voor jong en oud.”


(1) Bron: Columbus marktonderzoek, januari 2013 te Amsterdam en Rotterdam
(2) Bron: Brown S en Reynolds NJ. Atopic and non-atopic eczema. BMJ 2006; 332: 584-588 JF et al.
McMenamin ME and Sweeney EC. Psoriasis and exzema. Current Diagnostic Pathology 1997; 4: 20-27.

 

Bepanthen Eczeem Crème is o.a. te koop bij:Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality