Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
28 november 2014

D.I.O. buitendienst-bijeenkomst voor leveranciers

Faco-DIO lev-bijeenkomst 2014-1Maandag 24 november j.l. vond bij Van der Valk Schiphol de eerste editie van de D.I.O. buitendienstbijeenkomst plaats. Een dag die bedoeld is voor hen die namens drogisterijleveranciers de D.I.O. drogisterijen bezoeken. De opzet is om de kennisoverdracht van de leverancier naar de ondernemer en de winkelvloer te bevorderen. Het is belangrijk voor de ondernemer dat hij de kennis en informatie van de leveranciers over – vooral – nieuwe producten tot zich kan nemen. Op deze manier wordt de samenwerking tussen ondernemer, leverancier en D.I.O. optimaal benut. Dit past precies in het motto van D.I.O.: ‘Samenwerken waar het kan, zelf doen als het moet.”

De gasten werden met een informeel buffet ontvangen bij Van der Valk Schiphol. De opkomst was met 200 genodigden groot te noemen. In de volle zaal heette algemeen directeur van D.I.O. drogisterijen Jos Jongstra (foto linksonder) iedereen welkom. Commercieel directeur Arjan van der Lingen gaf een presentatie over de D.I.O. formule in het algemeen, waarna Tjeerd Verbeke verder ging over Category Management en het promotieplan van 2015 en Michiel Maartens afsloot met zijn verhaal over het winkelaccountmanagement en het voorstellen van de individuele winkelaccountmanagers. Na afloop van deze presentaties werd er gezellig geborreld, een gelegenheid om informeel met elkaar te praten en te netwerken.

Faco-DIO lev-bijeenkomst 2014 Jos Jongstra

Met deze bijeenkomst heeft D.I.O. aan de leveranciers kunnen laten zien wat zij precies doet. Het D.I.O. hoofdkantoor heeft hiermee meer gezicht gekregen voor de buitendienst van de leveranciers. Nauwere samenwerking en gezamenlijke doelen liggen nu in het verschiet.

D.I.O. hoopt met deze bijeenkomst de eerste steen te hebben gelegd voor een heuse jaarlijkse traditie. Een dag waarop betere samenwerking het doel is. Bijvoorbeeld op het gebied van openingen en promoties, maar ook zeker voor trainingen en kennisoverdracht. Een open en duidelijke communicatie die o.a. leidt tot de juiste afstemming van promoties.


Deel dit bericht:


Eén reactie op “D.I.O. buitendienst-bijeenkomst voor leveranciers”

  1. Harry Gloudemans schreef:

    wat een goed initiatief Jos. Complimenten!

Careality