Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
15 januari 2015

Care Plus DEET producten klaar voor de toekomst

Marktleider in insectenwerende producten Care Plus heeft EU-BPR toelatingen voor zeven producten verkregen. De felbegeerde registraties zijn verleend tijdens de college-vergadering van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) op 17 december 2014. Deze zijn volgens de nieuwe EU-verordening uit 2012 (1). De 20-50% DEET-producten van Care Plus voldoen daarmee aan de hoge eisen van de EU-Biocidal Products Regulation. Care Plus is een merk van Tropenzorg BV, in 1992 opgericht om reizigers onbezorgd te laten reizen. Care Plus Anti-Insect Deet 50% lotion zit al vanaf 1994 in het assortiment en is sinds 2007 marktleider in Nederland. Dit meldt de leverancier vandaag in een persbericht aan Careality.

Tropenzorg Care Plus anti insectDe beste bescherming
DEET is een werkzame stof die in diverse insectenwerende producten wordt gebruikt. Het beschermt in hogere percentages tegen muggenbeten die aandoeningen veroorzaken als malaria, gele koorts, dengue en chikungunya, het virus dat momenteel in het Caribisch gebied om zich heen grijpt. DEET beschermt ook tegen tekenbeten die de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken. De Care Plus Anti-Insect Deet producten hebben nu EU-BPR registraties voor de volgende varianten: pompsprays met 50%, 40%, 30% en 20% DEET, een gel en een roller met 30% DEET, en de klassieker, een lotion met 50% DEET.

Klaar voor de toekomst
Arnoud Aalbersberg, CEO van Tropenzorg BV, is blij dat de kogel door de kerk is: “We verkopen al twintig jaar producten met DEET voor de reiziger, momenteel in maar liefst 26 landen wereldwijd. Dankzij deze EU-toelating van het Ctgb kunnen we dat blijven doen en daar zijn we natuurlijk ontzettend trots op. Met deze registraties is Tropenzorg klaar voor de toekomst! Insectenwerende middelen met DEET blijven een belangrijke rol spelen in het beschermen van reizigers tegen infectieziekten als malaria en het actuele probleem rondom chikungunya en de ziekte van Lyme. Care Plus Anti-Insect Deet 50% beschermt je gemiddeld tien uur tegen muggenbeten en vijf uur tegen beten van teken – een geruststellende gedachte als je lekker op vakantie bent!”

Over Care Plus
De producten van Care Plus zijn nuttig voor wie verre, tropische reizen maakt, maar ook voor de vakantieganger in Europa of gewoon thuis in Nederland. De uitgebreide serie producten van Care Plus beschermt je tegen o.a. stekende insecten, de zon, slechte hygiënische omstandigheden en vervuild drinkwater. Care Plus is de productenlijn van Tropenzorg BV, sinds 1992 dé specialist op het gebied van gezond en veilig reizen en sinds juni 2014 ISO9001 gecertificeerd. Het is de enige organisatie gespecialiseerd in adviezen, lezingen en opleidingen die bijdragen aan de gezondheidsbescherming van reizigers. Kijk voor meer informatie op http://www.careplus.eu/nl/ en www.careplusshop.eu of volg Care Plus op Facebook en Twitter.

1 Europese verordening EU-BPR 528/2012, BPR staat voor Biocidal Products Registration


Deel dit bericht:


Careality