Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
20 januari 2015

D.I.O. opent drogisterijen in Zuidwolde en Dommelen

In de eerste weken van het nieuwe jaar hebben weer twee D.I.O. drogisterijen feestelijk hun deuren geopend. Onderneemster Alida Blokzijl en haar dochter Lotte openden donderdag 15 januari hun D.I.O. drogisterij Zuidwolde in Zuidwolde. En in Dommelen opende eigenaar Robert van Rixtel op 8 januari zijn D.I.O. drogisterij van Rixtel. Dit meldt Faco Retail aan Careality.

Faco DIO ZuidwoldeAlida Blokzijl zit al 25 jaar in het drogisterijvak en haar dochter Lotte (21) heeft al 6 jaar ervaring in de drogisterij, waarvan anderhalf jaar als assistent-drogist. Samen een drogisterij runnen was een lang gekoesterde droom die nu is uitgekomen voor moeder en dochter. Zij werkten jarenlang in een DA, en kozen er nu voor om met D.I.O. drogisterijen in zee te gaan bij het openen van hun eigen drogisterij. Vanwege de ruimte en de vrijheid om de winkel geheel naar eigen inzicht en overtuiging te kunnen bestieren.

De winkel heeft een vloeroppervlakte van 180m2. In de buurt zitten een Jumbo, een Kruidvat en een Action. Met hun drogisterij voorzien zij dus zeker in een behoefte, zeker als het gaat om het geven van gedegen advies inzake drogisterijproducten. Alida Blokzijl is gespecialiseerd in zelfzorg en voedingssupplementen.

Faco DIO van Rixtel - DommelenRobert van Rixtel, voorheen DA-drogist en al sinds 1995 werkzaam in de drogisterijbranche, koos ook voor de D.I.O. formule. Hij werkt graag met een formulehuis met korte lijnen, met persoonlijk contact met degenen die je nodig hebt en waar gelet wordt op de marge van de drogist.

Zijn D.I.O. drogisterij in Dommelen heeft een vloeroppervlakte van 150m2. Hij neemt het in zijn buurt op tegen een Kruidvat, Etos, Trekpleister, OP=OP, Action, Ici Paris en een zelfstandige parfumerie. Hij ziet de toekomst wel zitten omdat ook hij goed advies geven en persoonlijk contact met zijn klanten als speerpunten heeft. Hij voert een breed assortiment, weinig branchevreemde producten, en hij verkoopt specifieke producten waarvoor hij nauw samenwerkt met fabrikanten.


Deel dit bericht:


Careality