Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
21 januari 2015

A.S. Watson bereikt overeenstemming overname drogisterijketen Dirx

Dirx-2012A.S. Watson Health & Beauty Benelux heeft vandaag aangekondigd dat het met de directie van Dirx Drogisterijen overeenstemming heeft bereikt over de (voorgenomen) aankoop van alle 50 winkels van deze drogisterijketen en nog vijf te realiseren locaties. Ook alle mede-
werkers treden in dienst van A.S. Watson. Deze overname is in lijn met de strategie van het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister.

Nadat de transactie is afgerond gaan de winkels van Dirx verder onder de winkelformules van Kruidvat en Trekpleister. Over de overnameprijs doen partijen geen nadere mededelingen.

De transactie wordt voorgelegd aan de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en is onderworpen aan de standaard voorwaarden.

Verdichten landelijke dekking
In reactie op de transactie zegt Gerard van Breen, CEO A.S. Watson Health & Beauty Benelux: “Wij zijn zeer verheugd met deze voorgenomen overname. Door het toevoegen van deze winkels verdichten wij onze landelijke dekking, waardoor onze winkels bereikbaar worden voor nog meer consumenten. Ook de medewerkers verwelkomen wij graag in onze organisatie. De winkels zullen gaan opereren onder de vlag van Kruidvat en Trekpleister. Wij zien ernaar uit om ook hier klanten van ons voordelige aanbod te laten profiteren.”

Rik Groen, directeur Dirx Drogisterijen: “Met onze ruim 50 winkels zijn wij op dit moment een te kleine speler om zelfstandig door te groeien in de markt. De verrassende aanpak en focus op lage prijzen van A.S. Watson sluit goed aan bij de Dirx mentaliteit. Wij zijn ervan overtuigd dat wij in A.S. Watson een uitstekende partij hebben gevonden om de winkels samen met onze medewerkers succesvol voort te zetten en daarmee de werkgelegenheid te waarborgen”.

Over A.S. Watson
Kruidvat maakt samen met Trekpleister en Prijsmepper deel uit van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. De drogisterijketen is in Nederland en België een belangrijke speler op de markt. Onder het motto `steeds verrassend, altijd voordelig´ behoort Kruidvat met bijna 900 winkels tot de top 3 meest onmisbare merken van Nederland (EURIB 2014). Ook in België is de keten met meer dan 200 winkels actief. Trekpleister (ruim 140 winkels) onderscheidt zich als buurtdrogist, waar naast een voordelig assortiment, deskundige medewerkers een belangrijke rol spelen.

A.S. Watson Health & Beauty Benelux maakt onderdeel uit van de A.S. Watson Group (ASW). Met meer dan 11.000 winkels in 25 landen is ASW ‘s-werelds grootste internationale health & beauty retailer in Azië en Europa. ASW behoort tot de multinationale onderneming Hutchison Whampoa uit Hongkong.

Over Dirx Drogist
Dirx Drogist heeft 550 medewerkers in dienst. De winkels bevinden zich voornamelijk in de Randstad. In 2014 is Dirx voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot beste drogist van Nederland bij de ABN AMRO publieksverkiezing Beste Winkelketen van Nederland. 


Deel dit bericht:


Careality