Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
5 februari 2015

Zelfzorg app toont indicaties van homeopathische geneesmiddelen

Neprofarm Zelfzorg app homeopathieMet de Zelfzorg app kun je je klant de indicaties van homeopathische geneesmiddelen laten zien. Op de verpakking mag de indicatie niet meer worden getoond, waardoor het steeds lastiger blijkt te zijn om een goede keuze uit het assortiment te maken. Dit schrijft Neprofarm in een persbericht aan Careality.

Door een maatregel van minister Schippers mag op de verpakking van homeopathische geneesmiddelen niet meer vermeld worden waar het product voor bedoeld is als de werking niet wetenschappelijk kan worden bewezen. Sinds 1 juli 2013 zijn de verpakkingen met indicatie-vermelding uit de schappen verdwenen. Voor de consument is daardoor niet meer te zien waarvoor een product is bedoeld.

Er wordt steeds vaker om advies gevraagd aan (assistent)drogisten. Zij willen graag die adviesrol oppakken, maar ook zij weten niet altijd meer wat de oorspronkelijke indicatie was, zo bleek uit onderzoek van de Consumentenbond. Fabrikanten mogen hen daar ook niet meer van op de hoogte brengen, omdat het dan als reclame gezien kan worden.

Weet je zelf ook niet precies meer welk homeopathisch middel voor welke kwaal bedoeld is of wil je je aan de klant advies onderbouwen, dan biedt de Zelfzorg app uitkomst. Met deze gratis app (voor iPhone en Androïd) kan jij of je klant direct de toepassing van het geneesmiddel lezen door de streepjescode op de verpakking te scannen. De indicatie wordt alleen vertoond door het scannen van de streepjescode, omdat de reclameregels dan niet van toepassing zijn. Als je op een andere manier in de app of de website Zelfzorg.nl de productinformatie raadpleegt, zul je de toepassing dus niet aantreffen.


Deel dit bericht:


Careality