Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
11 februari 2015

Rabobank introduceert betalen met de smartphone

Een primeur voor klanten van de Rabobank. Zij kunnen vanaf vandaag betalen met hun telefoon aan de kassa. De Rabobank introduceert de Rabo Wallet, een app die het mogelijk maakt om met een smartphone te betalen. Net als met de pas, rechtstreeks vanaf de bankrekening. De Rabobank is de eerste Nederlandse bank die deze innovatieve manier van betalen mogelijk maakt. Dit meldt de Rabobank aan Careality.

Jeroen Verrijdt, directeur Betalen en Sparen bij de Rabobank: “Klanten willen steeds meer toepassingen op hun mobiele telefoon. Mobiel bankieren is de afgelopen jaren al enorm populair geworden en betalen met de mobiel is daarop een logisch vervolg. Met de Rabo Wallet zet de Rabobank een eerste stap in een nieuwe manier van betalen. Het is je portemonnee in je telefoon.”

Rabo wallet appInnovatie
Betalen is niet de enige functionaliteit binnen de Rabo Wallet. De klant kan klantenkaarten of lidmaatschapskaarten inscannen en ook is het actuele saldo te zien. “Op termijn komen daar meer toepassingen bij. Het is een product in ontwikkeling waarop verdere innovatie volop mogelijk is. Denk aan de mogelijkheid om parkeergeld te betalen vanuit de app.” In eerste instantie is de Rabo Wallet alleen geschikt voor twee toestellen van Samsung (Samsung Galaxy S4 en Samsung Note 3); de Rabobank verwacht later voor meer toestellen een app beschikbaar te hebben.

“De Rabobank realiseert zich dat niet alle klanten direct gebruik kunnen maken van de Rabo Wallet”, aldus Jeroen Verrijdt. “Toch brengen we de digitale portemonnee nu op de markt, omdat we ervan overtuigd zijn dat mobiel betalen de toekomst is. We beginnen met deze twee populaire toestellen en breiden de wallet zo snel mogelijk uit tot een volwaardige digitale portemonnee voor zoveel mogelijk van onze klanten.”

Pincode
Mobiel betalen werkt hetzelfde als contactloos betalen met de pas; de klant houdt de telefoon tegen de betaalautomaat, waarna het verschuldigde bedrag direct van de bankrekening wordt afgeschreven. Indien de klant het wenst, is het niet nodig een pincode in te toetsen voor aankopen onder de 25 euro. Komt het totaal aan betalingen zonder pincode boven de 50 euro, dan wordt automatisch een pincode gevraagd. Voor bedragen boven de 25 euro of als de klant het voor iedere betaling wenst, is een pincode vereist. Het verschil met de pas is dat de klant deze code vooraf op zijn toestel kan intoetsen om de snelheid van contactloos betalen te behouden.

Voor retailers betekent de Rabo Wallet naast het snel, makkelijk en veilig ontvangen van betalingen aan de kassa, een extra platform om in contact te komen met de consument. Zo kunnen aanbiedingen en kortingen worden verspreid onder consumenten, waarna de consument op basis van locatievoorzieningen aanbiedingen uit de gewenste omgeving kan inzien. Doordat met de Rabo Wallet contactloos kan worden betaald, betekent dit minder wachtrijen aan de kassa.


Deel dit bericht:


Careality