Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
17 februari 2015

Grote groep drogisten stapt over naar D.I.O.

Eind januari bracht een groep van 6 drogisten een bezoekje aan het hoofdkantoor van D.I.O. drogisterijen in Diemen. De groep die
op 1 juli de overstap maakt van een andere organisatie naar D.I.O. was uitgenodigd om informeel nader kennis te maken met hun
toekomstige organisatie en medewerkers.

Na een welkomstwoord van algemeen directeur Jos Jongstra, spraken zij met de directie en enkele medewerkers van de afdeling winkel accountmanagement over het beleid van D.I.O. en de ontwikkelingen in de drogisterijbranche. Een uitgebreide rondleiding langs alle afdelingen op het hoofdkantoor was de volgende stap. De drogisten maakten alvast kennis met o.a. de medewerkers van de televerkoop. Maar ook een kijkje in het magazijn behoorde tot het programma. Hier konden zij met eigen ogen zien hoe het logistieke proces van begin tot eind in zijn werk gaat.

Faco nwe DIO ondernemers 2015Aan het eind van de ochtend tekenden de drogisten om de beurt hun contract. Om de officiële toetreding tot de D.I.O. familie te vieren, werden zij getrakteerd op een luxe champagne-lunch. Hier werd het glas geheven op de toekomstige samenwerking. Deze dag was een geslaagde manier om de aankomende leden alvast bij de D.I.O. organisatie te betrekken voordat ze er vanaf juli echt helemaal bij horen. Omdat deze ondernemers de dag zeer op prijs hebben gesteld, heeft D.I.O. drogisterijen in maart en april een aantal soortgelijke bijeenkomsten georganiseerd. Dan krijgen de vele ondernemers die overstappen eenzelfde kennismaking op het hoofdkantoor.

Twee van de ondernemers die ook aanwezig waren op deze kennismakingsdag waren Stefan (35) en Esther Hansma (33). Zij runnen nu een drogisterij in het dorp Vlagtwedde in Oost-Groningen. Aan hun pleintje zit een Jumbo, een slijter en opticien. Verderop in het dorp is er een Blokker, een dierenwinkel, een bloemist en Primera. In 2006 namen zij de winkel, die toen al 32 jaar aangesloten was bij de huidige formule, over.

Stefan Hansma: “De overstap was zeker geen gemakkelijke keuze. Je weet immers nooit hoe je klanten erop reageren. Maar toen we de knoop eenmaal hadden doorgehakt, voelde het toch als een last van onze schouders. Eindelijk wisten we waar we aan toe waren. Onze ervaring met D.I.O. tot nu toe is dat ze altijd bereikbaar zijn. Ik kan de persoon die ik nodig heb gewoon bellen op zijn 06-nummer of mailen en ik word dezelfde dag nog terug gebeld. Nog snel even een order doorgeven? Geen probleem, één belletje en morgen heb je hem binnen. Ook op financieel gebied zitten we nu goed bij D.I.O. We betalen ongeveer de helft van wat we nu betalen, en de inkoopprijzen liggen gemiddeld 3 tot 4 % lager.”

“Maar wat we misschien wel de belangrijkste winst vinden, is dat we nu keuzevrijheid hebben! Zo konden we de leverancier kiezen die de verbouwing van onze winkel op zich gaat nemen. Ik stap nu ook over naar een andere software leverancier, een overzichtelijk systeem met relatief lage maandelijkse en eenmalige kosten. D.I.O. kan met elk systeem werken.

Na de geplande verbouwing gaan we ons nog verder richten op advies geven en de sfeer in de winkel. Want mijn motto is: een goede sfeer bepaalt, waar de klant zijn spullen haalt. Ik kan mijn assortiment gerichter gaan afstemmen op mijn klanten. Niet te duur, maar wel met marge. Een goed mix tussen mass en speciale producten. En scherpe dagaanbiedingen en tweewekelijkse aanbiedingen. Binnenkort gaat een openingscoördinator van D.I.O. ons begeleiden bij de heropening van onze winkel. We kijken samen hoe we met een knallende openingscampagne de D.I.O. drogisterij meteen goed op de kaart kunnen zetten in de regio.”


Deel dit bericht:


Careality