Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
24 februari 2015

Eerste franchisewinkel van De Stadsdrogist

H&B Retail DeStadsdrogistOmmenTeamOp 20 februari j.l. heropende Drogisterij Wermink haar deuren als De Stadsdrogist. Vijftien jaar was de drogisterij aangesloten bij DA, maar nu heeft eigenaresse Hester Wermink gekozen voor de formules De Stadsdrogist en De Stadsparfumerie.

“De visie van De Stadsdrogist sluit naadloos aan bij mijn eigen visie: de klant centraal stellen en het proberen te onderscheiden van de massa door terug te gaan naar de basis. Zoals het lokaal bezorgen per stadsfiets, meer natuurlijke en biologische producten in het assortiment én het allerbelangrijkste, oprechte aandacht hebben voor je klanten. Als je dezelfde visie hebt, versterk je de formule, want je kunt doen waar je goed in bent”, aldus Wermink.

Niet alleen het lokaal bezorgen per stadsfiets is vernieuwend, ook het folderprogramma. Door middel van een eigen Stadsdrogist krant worden niet alleen kortingen en acties gecommuniceerd, maar ook beauty- en gezondheidsartikelen met tips en weetjes. Wermink: “De Stadsdrogist doet het net even iets anders dan de meeste retailers. Dat trok mij aan.”

Terug naar de basis
Hans Brandwagt en Bart van Riel van H&B Retail Group lanceerden 1 juli 2014 de nieuwe winkelformule: De Stadsdrogist en De Stadsparfumerie. Met deze formule willen ze terug naar de basis van de drogisterij-parfumerie: betrouwbaar advies en persoonlijke aandacht. Het motto ‘terug naar de basis’ wordt herhaald in elk detail: klassieke kleuren, het gebruik van hout en ander natuurlijk materiaal, apothekerskasten en kwaliteitsmerken.


Deel dit bericht:


Careality