Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
25 februari 2015

A.S. Watson krijgt goedkeuring overname drogisterijketen Dirx

A.S. Watson Health & Beauty Benelux heeft van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) goedkeuring gekregen om Dirx Drogisterijen over te nemen. Het betreft de aankoop van alle 50 winkels van deze drogisterijketen en vijf nog te realiseren locaties. Ook alle medewerkers treden in dienst van A.S. Watson.

De winkels van drogisterijketen Dirx gaan verder onder de winkelformules van Kruidvat en Trekpleister. Na het afronden van de overname zal de ombouw van alle winkels gefaseerd  plaatsvinden. De verwachting is dat alle winkels in de zomer zijn omgebouwd.

Beter bereikbaar
Deze overname is in lijn met de strategie van het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister. Door het verdichten van de landelijke dekking worden de winkels beter bereikbaar voor nog meer consumenten die van het voordelige aanbod willen profiteren.

Over A.S. Watson
Kruidvat maakt samen met Trekpleister en Prijsmepper deel uit van A.S. Watson Health & Beauty Benelux. De drogisterijketen is in Nederland en België een belangrijke speler op de markt. Onder het motto `steeds verrassend, altijd voordelig´ behoort Kruidvat tot de top 3 meest onmisbare merken van Nederland (EURIB 2014). Ook in België is de keten actief. Trekpleister onderscheidt zich als buurtdrogist, waar naast een voordelig assortiment, deskundige medewerkers een belangrijke rol spelen.

A.S. Watson Health & Beauty Benelux maakt onderdeel uit van de A.S. Watson Group (ASW). Met meer dan 11.000 winkels in 25 landen is ASW ‘s-werelds grootste internationale health & beauty retailer in Azië en Europa. ASW behoort tot de multinationale onderneming Hutchison Whampoa uit Hongkong.

Over Dirx Drogist
Dirx Drogisterijen heeft 550 medewerkers in dienst. De winkels bevinden zich voornamelijk in de Randstad. In 2014 is Dirx voor de vijfde keer op rij uitgeroepen tot beste drogist van Nederland bij de ABN AMRO publieksverkiezing Beste Winkelketen van Nederland. 


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality