Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
11 maart 2015

Prioderm introduceert Prioderm Shampoo Plus

Hoofdluis bestaat al eeuwenlang en kan iedereen overkomen. Het komt met name voor bij kinderen in de basisschoolleeftijd: jonge kinderen zitten met de hoofdjes vaak dicht bij elkaar, waardoor een hoofdluis gemakkelijk van het ene naar het andere hoofd loopt. Hoofdluis verspreidt zich snel en moet daarom snel en effectief behandeld worden. Daarom introduceert Prioderm nu een nieuw hoofdluismiddel: Prioderm Shampoo Plus. Het allernieuwste product van Prioderm werkt niet-chemisch, doodt hoofdluizen en neten en beschermt tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting. Dit schrijft leverancier Meda Pharma in een persbericht aan Careality.

Hoofdluis komt alleen bij mensen voor. Het brengt geen ziekten over, maar kan wel veel ongemak veroorzaken, waaronder een vervelende jeuk. Besmetting met hoofdluis heeft niets te maken met gebrek aan hygiëne; hoofdluizen voelen zich juist het prettigst op een schoon hoofd. Prioderm Shampoo Plus is het eerste product dat hoofdluis én neten behandelt en beschermt tegen een nieuwe hoofdluis-
besmetting. De niet-chemische werkende shampoo doodt hoofdluizen en neten in 15 minuten door verstikking en uitdroging. Prioderm Shampoo Plus biedt bescherming tegen een nieuwe hoofdluisbesmetting door het verminderen van de statische aantrekking van het haar. Hoofdluis kan hierdoor niet makkelijk op de haren komen en het haar is zo ongeschikt om neten op te leggen.
Meda Pharma Prioderm Shampoo Plus C
Oligodeceenolie
In Nederland zijn hoofdluismiddelen op basis van onder meer dimeticon, permetrine en malathion verkrijgbaar. Prioderm Shampoo Plus bevat een nieuwe werkzame stof: oligodeceenolie. Oligodeceenolie is een koolwaterstofmengsel dat verstikkend werkt. In wetenschappelijke studies is aangetoond dat het de luchtwegen van de hoofdluis blokkeert en zorgt voor uitdroging van de hoofdluis. Prioderm Shampoo Plus is siliconen-vrij. Uitspoelen is gemakkelijk en het haar voelt na gebruik heerlijk zacht.

Verkrijgbaarheid
Prioderm Shampoo Plus (100 ml) is vanaf maart 2015 verkrijgbaar bij apotheek- en drogisterijgroothandels (EAN-code: 8712207039531). De consumentenadviesprijs is € 14,75. Prioderm Shampoo Plus mag worden gebruikt door volwassenen en kinderen vanaf 12 maanden. De shampoo bevat geen pesticiden. Naast Prioderm Shampoo Plus heeft Prioderm een breed assortiment aan producten voor de behandeling en het voorkomen van hoofdluis, zoals Prioderm dimeticon en Prioderm Preventief.

Over Prioderm
Prioderm heeft een totaalpakket van producten om hoofdluis te behandelen en te voorkomen. Prioderm is expert op het gebied van hoofdluis en al jarenlang het nummer 1-merk in de hoofdluiscategorie1. Kijk voor meer informatie over de producten en tips voor het behandelen van hoofdluis op www.prioderm.nl.

1 Bron: IMS, week 1 2013 tot week 40 2014
Prioderm Shampoo Plus, Prioderm Preventief, Prioderm dimeticon, de Prioderm Luizen- en netenkam en Priolox Foam zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.


Deel dit bericht:


Careality