Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
16 maart 2015

Etos wint GfK Drogisterij Award 2015

Drogisterijketen Etos is door de consument uitgeroepen tot beste drogist van Nederland. D.I.O. drogist eindigde op de tweede plaats en DA werd derde. Dit blijkt uit onderzoek van GfK. Etos ontving de prijs maandag 16 maart uit handen van Joop Holla, Research Director van GfK en Ivonne de Thouars, hoofdredacteur van Careality. Het is in totaal de vijfde keer dat Etos de prijs ontvangst mocht nemen.

GfK Beste Drogist 2015 Etos Joop-Jan Derek-IvonneErkenning vanuit consument
De GfK Drogisterij Award is een erkenning vanuit de consument. Zes drogisterijformules werden door hun eigen klanten met een rapportcijfer beoordeeld op acht verschillende aspecten: deskundigheid van het personeel, keuze drogisterijartikelen, vriendelijkheid personeel, goede kwaliteit, nette winkel, leuke sfeer, lage prijzen en aantrekkelijke aanbiedingen.

Met een gemiddelde waardering van 7,85 mag Etos zich de beste drogist van Nederland noemen. D.I.O. Drogist eindigde met een 7,79 op de tweede plaats en DA completteert de top drie met een 7,75.

Het onderzoek
GfK heeft de laatste twee weken van januari 6.000 respondenten na elk bezoek aan een drogisterij het recente winkelbezoek laten beoordelen op verschillende aspecten. In totaal zijn er 1.600 winkelbezoeken beoordeeld. De hoofdlijnen van het onderzoek worden gepubliceerd in het aprilnummer van vakblad Careality. In het GfK Voorjaarsrapport 2015 vindt u alle scores van de onderzochte drogisterijformules, afgezet ten opzichte van voorgaande jaren.

Meer informatie
Heeft u vragen over dit onderwerp, of bent u geïnteresseerd in het GfK Voorjaarsrapport 2015? Neem dan contact op met Joop Holla via Joop.Holla@gfk.com of 06-55323114.


Deel dit bericht:


Careality