Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
19 maart 2015

Rabobank Thema Update: Grenzeloze retailwereld biedt nieuwe kansen

sluis3De retailsector verandert fundamenteel. Dat biedt kansen om formules te verleggen en daarmee groei te realiseren. Om die kansen goed te benutten, moeten retailers hun strategie aanscherpen door innovatie, lokale aanpassing en samenwerking in vastgoedplatforms. Bron: persbericht en www.rabobank.nl

Grenzeloze retailwereld biedt nieuwe kansen

Door technologische ontwikkelingen en veranderend consumentengedrag verdwijnen of vervagen de grenzen in de retailsector. Retailers kunnen hier op inspelen met aanpassingen in hun formules. Ze kunnen meer aanbieden en de consument persoonlijk benaderen. Retailers kunnen ook meer markten bedienen en hun positie in de waardeketen versterken.

Retailers moeten hun strategie aanscherpen

Ook een aangescherpte strategie is nodig om mee te bewegen met de markt. Innovatie is van levensbelang. Formules moeten aan lokale marktomstandigheden worden aangepast.

Hoe goed een eigen formule ook is, als de omgeving niet aantrekkelijk is, ben je als retailer op lange termijn niet succesvol. Samen met andere retailers, de gemeente en vastgoedeigenaren moet het winkelgebied op de kaart worden gezet.


Deel dit bericht:


Careality