Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
24 maart 2015

The Read Shop en D.I.O. drogisterijen in het Groningse Leens

Faco-DIO van Duinen LeensGoed nieuws voor de inwoners van Leens en omgeving: op woensdag 8 april 2015 wordt er een The Read Shop – D.I.O. combinatie-winkel geopend op de Nije Nering 10 in het Groningse Leens. Een nieuwe winkel met een – inmiddels bewezen – succesvol concept! Dit melden The Read Shop en Faco/D.I.O. gezamenlijk aan Careality.

Het is niet de eerste keer dat The Read Shop en D.I.O. drogisterijen samenwerken. Sinds 2013 openden The Read Shop en D.I.O. drogisterij meerdere combinatiewinkels waarvan dit de zevende winkel is. Beide partijen zijn constant op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en willen in de toekomst nog meer gecombineerde winkels openen.

De heer De Ruiter, toekomstige ondernemer van de winkel in het Groningse Leens, opent samen met zijn vrouw en schoonzus de nieuwe combinatie-
winkel. Ze zijn blij met de keuze voor dit type winkel: “De combinatie tussen boek-/kantoorhandel en drogisterij/parfumerie sprak ons direct aan vanwege de veelzijdigheid in aanbod voor de klant.”

Uit gesprekken met de plaatselijke uitgeverij is gebleken dat er lokaal een grote behoefte is aan kinderboeken, christelijke boeken en religieuze kaarten. Hier speelt de nieuwe ondernemer dan ook op in door het assortiment van The Read Shop zorgvuldig af te stemmen op de lokale vraag.

De D.I.O. drogist wordt aangevuld met een schoonheidssalon waar diverse behandelingen worden gegeven door een gecertificeerde schoonheidsspecialiste. Ook kunnen klanten een nagel- en make-upbehandeling krijgen. In de salon wordt gewerkt met producten die ook in de winkel verkrijgbaar zijn. Nog een extra toevoeging in de winkel is de mogelijkheid om pasfoto’s te laten maken. Dit was eerder nog niet mogelijk voor de dorpelingen. De Ruiter: “Met deze service maken we het de inwoners van Leens gemakkelijk en hoeven zij niet meer naar het dorp verderop.”

Op de vraag wat deze ondernemer nu echt belangrijk vindt, is persoonlijke aandacht en het sociale contact met de klant het concrete antwoord. Deze begrippen staan hoog in het vaandel bij de nieuwe ondernemer. “Ook wanneer een boek of kantoorartikel niet op voorraad is, zullen we de klant zo goed mogelijk helpen door het artikel alsnog zo snel mogelijk te laten leveren in de winkel. Een tevreden klant komt immers terug!”, aldus De Ruiter. In maart 2015 is D.I.O. drogist uitgeroepen tot beste servicedrogist van het land. Hier vindt de klant te allen tijde professioneel en goed opgeleid personeel dat altijd gedegen en deskundig advies kan geven. Een motto waar de nieuwe ondernemer in Leens zich ook helemaal bij aansluit.

Na de feestelijke opening op woensdag 8 april is vanaf donderdag 9 april de winkel geopend voor iedereen!


Deel dit bericht:


Careality