Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
31 maart 2015

The Read Shop en D.I.O. drogisterijen nu ook in Gronings Reitdiephaven

Het Groningse Reitdiephaven is vanaf donderdag 2 april 2015 een winkel rijker, of eigenlijk twee, want in het pand komt een winkelcombinatie van The Read Shop en D.I.O. Drogisterijen. Deze succesvolle winkelcombinatie zorgt voor een uitgebreid aanbod boeken, kantoorartikelen, wenskaarten en tabak, maar ook verzorgings- en schoonheidsartikelen. Dit melden Faco/D.I.O. en The Read Shop vandaag in een gezamenlijk persbericht aan Careality.

Faco DIO TRS2“Het oorspronkelijke plan was om een drogisterij te beginnen”, vertelt de heer Van Galen, de toekomstige ondernemer van deze winkel. “Ik heb altijd in de gezondheidszorg gewerkt en een drogisterij sluit daar mooi op aan. Ik heb gekozen voor de formule van D.I.O. die inmiddels op meerdere locaties in Nederland een combinatiewinkel samen met The Read Shop zijn begonnen. En dat werkt erg goed! De formules versterken elkaar.” Sinds 2013 openden The Read Shop en D.I.O. drogisterij meerdere combinatiewinkels waarvan dit de zesde winkel is. Beide partijen zijn constant op zoek naar nieuwe kansen en mogelijkheden en willen in de toekomst nog meer gecombineerde winkels openen.

De nieuwe ondernemer heeft er ontzettend veel zin in: “Ik kijk met smart uit naar de opening. Met deze nieuwe winkelcombinatie bieden we klanten een breder assortiment en kunnen we nog beter inspelen op de wensen van de lokale bevolking”, aldus Van Galen. De ondernemer geeft aan te starten met een basisassortiment en dit zo nodig uit te breiden op basis van behoeften. “Het is belangrijk goed te luisteren naar de klanten en producten te gaan voeren waar vraag naar is.” Op het gebied van boeken liggen er al zo’n duizend titels op voorraad in het The Read Shop deel van de winkel. Wanneer het favoriete boek van de klant er niet tussen ligt, wordt het boek alsnog direct besteld. Verder geeft de ondernemer aan zich te willen focussen op kinderboeken.

Naast een ruim assortiment biedt de winkel ook ontspanning. Klanten kunnen in de koffiehoek genieten van een kopje koffie en tegelijkertijd een kaartje schrijven, of zelfs de krant lezen. Deze opzet zal uitnodigen tot een langer bezoek van de klant. Van Galen: “Ik hoop dat mensen straks ook gewoon voor de gezelligheid even binnenlopen. Zelf woon ik in Reitdiep, een leuke wijk met een echt dorpsgevoel. Mijn winkel moet een plek worden waar men graag komt.” Het plan is in de toekomst te blijven vernieuwen en meerdere services toe te voegen aan het huidige concept. Het is dus de moeite waard om een bezoek te (blijven) brengen aan deze winkel!

Tijdens de opening op 2 april aanstaande wordt er een voorleesmiddag georganiseerd voor kinderen. In de toekomst gaat de ondernemer van Reitdiephaven nog veel meer activiteiten organiseren om zo het brede publiek aan zich te binden.


Deel dit bericht:


Careality