Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
1 april 2015

Eind april ook etiketinformatie drogisterijartikelen in GS1 Data Source

GS1

Naast etiketinformatie voor levensmiddelen wordt het ook mogelijk om etiketinformatie van drogisterijartikelen uit te wisselen via GS1 Data Source. GS1 Nederland wijst Careality op een nieuwsbericht hierover op hun website www.gs1.nl

Voor de volgende productgroepen kan volgens planning vanaf eind april ook de etiketinformatie worden uitgewisseld:

-Voedingssupplementen
-Bijzondere voedingsmiddelen
-Geneesmiddelen (inclusief homeopathische middelen)
-Medische hulpmiddelen
-Gezondheidsproducten (uitwendig, niet-cosmetica)

Deadline 1 september 2015

De verordening 1169/2011 is naast levensmiddelen ook voor de productgroepen voedingssupplementen en bijzondere voedingsmiddelen van toepassing. Vanaf 1 september 2015 gaat de NVWA controleren of de wettelijk verplichte etiketinformatie van deze producten In webshops beschikbaar is.

Voor de overige bovengenoemde productgroepen geldt de verordening niet. Het is echter wel belangrijk dat de consument ook bij online aankoop van deze producten geïnformeerd wordt over de aard van het product, de werking van het product en de te verwachten risico’s en gevolgen. Vandaar dat van deze producten de data ook uitgewisseld gaat worden.

Veldenlijst en invoerinstructie beschikbaar

Er is nu een document beschikbaar waarin staat welke etiketinformatie van de betreffende drogisterijartikelen ingevuld moet worden in GS1 Data Source/GDSN en hoe dat moet. De planning is dat vanaf eind april de velden beschikbaar zijn in GS1 Data Source.

GS1 begeleidt leveranciers

De leveranciers van de artikelen waarvoor de wettelijke verplichting geldt zijn inmiddels door GS1 in kaart gebracht. Binnenkort neemt een account manager van GS1 contact met deze levenmaciers op om hen te begeleiden bij het op tijd en goed invoeren van de data. Een onderdeel hiervan is het doorlopen van een datakwaliteitstoets, vergelijkbaar met die voor etiketinformatie van levensmiddelen.

(foto: GS1)


Deel dit bericht:


Careality