Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
2 april 2015

Betaalvereniging Nederland publiceert online real-time beschikbaarheid iDEAL

Betaalvereniging Nederland lanceert vandaag in samenwerking met de banken de iDEAL-beschikbaarheidspagina. De pagina toont de actuele en historische beschikbaarheid van iDEAL bij de diverse banken. Consumenten en ondernemers zien dus direct bij welke bank er op dat moment met iDEAL kan worden betaald.

De Betaalvereniging en de deelnemende banken zijn zich bewust van het maatschappelijk belang van iDEAL en besteden daarom continue aandacht aan de beschikbaarheid ervan. De gemiddelde iDEAL-beschikbaarheid van consumentenbanken is hoog: 99,5%1  in 2014. Inspelend op de behoefte van klanten aan inzicht in de actuele iDEAL-beschikbaarheid, lanceren banken en de Betaalvereniging een beschikbaarheidspagina.

Accurate en actuele informatie
Op de beschikbaarheidspagina is de meest accurate en actuele informatie over de beschikbaarheid van iDEAL te zien. Deze informatie wordt vastgesteld op basis van alle iDEAL-betalingen uit de systemen van banken. Daarmee wordt per consumentenbank aangegeven of die op dat moment betalingen kan uitvoeren. Hiermee wordt een betrouwbaar en volledig beeld van de actuele beschikbaarheid van iDEAL gegeven. “Nu kan iedereen direct zien of iDEAL bij alle banken beschikbaar is. Door gebruik te maken van actuele informatie van banken kan de markt erop vertrouwen dat de beschikbaarheid van iDEAL continue wordt gemonitord”, aldus Piet Mallekoote, directeur Betaalvereniging Nederland.

Extra service voor webwinkeliers
Voor webwinkeliers en andere online acceptanten is er een extra service. Zij kunnen zich registreren op de beschikbaarheidspagina en ontvangen dan een melding van iedere wijziging in de officiële iDEAL-beschikbaarheid per bank. Daarmee zijn webwinkeliers in staat hun klanten te informeren, zodat die eventueel met een alternatief betaalmiddel alsnog hun aankoop kunnen afronden.

1 Is beschikbaarheidspercentage tijdens de primetime van 07.00 uur tot 01.00 uur.


Deel dit bericht:


Careality