Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
13 april 2015

Vragen over opgeheven Drogisterij Academy?

Bij exameninstituut Stichting Pharmacon komen de laatste weken geregeld vragen binnen over de Drogisterij Academy. Dit opleidingsplatform verzorgde vakopleidingen en nascholingen in de drogisterijbranche middels e-learning. Sinds 31 december 2014 is de Drogisterij Academy gestopt.

Ex-cursisten kunnen voor voortzetting van hun opleiding of aanvraag van een nieuwe cursus niet langer terecht bij de Drogisterij Academy.

Voormalig directeur Anton de Boer: “Ons bedrijf is per 31 december gestopt met het aanbieden van lesstof in de drogisterijbranche. Dit omdat we het risicoprofiel van de branche te onzeker vonden: het verschil in eisen en kosten voor opleidingen in deze branche is te groot. Toen bekend werd dat per 1 januari 2015 alleen nog de vernieuwde examens werden afgenomen, hebben we om bedrijfseconomische redenen besloten om niet opnieuw in deze markt te investeren.”

LOGO_Icademy_i_can_develop_myself_3000H“Met Icademy, het online opleidingsplatform voor werkenden, investeren we wel in andere markten. Icademy biedt online 250 cursussen aan, allemaal gericht op professionals en inspelend op het feit dat werkgevers per 1 juli verplicht zijn om hun werknemers op te leiden. Icademy heeft recent ook learning nuggets ontwikkeld. We hebben daarvoor korte leermomenten gefilmd en deze bieden we op een eenvoudige manier aan aan cursisten. We zien een grote toekomst weggelegd voor deze manier van leren omdat het op een eenvoudige manier de gelegenheid biedt om de opgedane lesstof te repeteren.”

Cursisten die vragen hebben over opleidingen in de drogisterijbranche kunnen onder andere terecht bij opleidingsinstituten als CERVIX, IMKO, NHA, LOI en Scheidegger.

 


Deel dit bericht:


Reacties zijn gesloten.

Careality