Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
15 april 2015

Nederlandse voeten zéér onverzorgd

Nederlandse voeten worden door pedicures als onverzorgd beschouwd: ruim een derde  vindt dat Nederlanders hun voeten ronduit slecht verzorgen, terwijl bijna de helft de voeten een krappe voldoende geeft.82 procent van de pedicures meent dat Nederlanders te weinig en te laat bij de pedicure langskomen om voetklachten te behandelen en voorkomen. Dit blijkt uit onderzoek van Naloc onder pedicures (1) in Nederland.

Voetfrustraties
Pedicures zien vaak cliënten die al veel eerder langs hadden moeten komen om voetklachten te voorkomen. De voetklachten die de meeste frustraties geven bij cliënten zijn schimmelnagels (79%), gevolgd door likdoorns (9%), ingegroeide teennagels (6%), voetschimmel (3%), eelt (2%) en wratten (1%). Schaamte is volgens de pedicure het vaakst de reden waarom voetklachten frustraties opleveren. Ook het feit dat sommige klachten moeilijk te behandelen zijn en pijn aan de voeten geeft veel frustraties.

Ergernissen van de pedicure
De grootste ergernissen van pedicures over de cliënt:

  1. De cliënt is niet therapietrouw (het blijven volgen van de behandeling) – 43%
  2. Adviezen worden niet goed opgevolgd – 26%
  3. Cliënten verwachten resultaat na één bezoek – 25%
  4. Cliënten wassen voeten niet voor een afspraak – 5%
  5. Cliënten bellen en whatsappen tijdens de behandeling – 1%

Meda Naloc verpakkingSchimmelnagel is de grootste ‘teen-afknapper’
Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd, is voor de helft (50%) van de Nederlanders dé grootste teen-afknapper (2). Een kalknagel is relatief onschuldig, maar om besmetting van andere nagels of andere personen  in de omgeving te voorkomen, is het belangrijk om een kalknagel snel en effectief te behandelen. Opvallend is dat 17% van de vrouwen een kalknagel verbergt door deze te lakken. Bovendien weet 8% van de Nederlanders niet dat je aan kalknagels wat kunt doen en vindt 6% het zelfs niet nodig om er iets aan te doen.1 Dit terwijl kalknagels eenvoudig thuis behandeld kunnen worden, bijvoorbeeld met Naloc.

Naloc bevordert herstel en uiterlijk van schimmelnagels
Naloc is een effectief product met driedubbel effect: het doodt de schimmel, de verkleuring wordt minder en de nagel weer glad en sterk. Naloc dringt diep door in alle lagen van de nagel en verbetert zowel de structuur als de vochtbalans. De natuurlijke staat van de nagel  wordt hersteld. Schimmelgroei wordt voorkomen.
Naloc geeft al binnen 2 weken zichtbaar resultaat en houdt de nagel gezond. Een klinische studie heeft aangetoond dat 77% van de gebruikers binnen 2 weken een zichtbare verbetering ondervond van de nagels, 92% ziet verbetering na 8 weken. Het is makkelijk in gebruik: eenmaal per dag aanbrengen, zonder opbouwschema en vijlen is niet nodig. Naloc bevordert niet alleen het herstel en uiterlijk van schimmelnagels maar ook, als enige product voor thuisgebruik, psoriasnagels.

Verkrijgbaarheid Naloc
Meer informatie over schimmel- en psoriasisnagels en Naloc is te vinden op www.naloc.nl. Naloc is zonder recept verkrijgbaar bij adviesdrogist, apotheek, voetspecialisten en online via de website. De consumentenadviesprijs is € 27,95 (tube van 10 ml). Eén tube is voldoende voor het behandelen van drie nagels, drie maanden lang.

1 Onderzoek onder 150 pedicures door Naloc (Meda Pharma B.V.)  in maart 2015.
2 Kien onderzoek heeft in opdracht van Naloc (Meda Pharma B.V.) in januari 2013 onderzoek uitgevoerd onder ruim 1.000 Nederlanders van 18 jaar en ouder.

Naloc is een medisch hulpmiddel klasse IIa. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.


Deel dit bericht:


Careality