Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
1 mei 2015

Universiteit van Tilburg wint Nederlandse finale L’Oréal Brandstorm

De Universiteit van Tilburg heeft met haar team de Nederlandse finale van Brandstorm 2015 gewonnen, de prestigieuze internationale business game van L’Oréal. Het team van de Universiteit van Tilburg zal hun winnende marketingstrategie voor Lancôme presen-
teren tijdens de internationale finale op 18 juni in Parijs.

Dit jaar is de 23ste editie van Brandstorm en de 17de keer dat Nederland meedoet. Een groot aantal teams, van onder andere de universi-
teiten van Amsterdam, Rotterdam, Groningen en Tilburg, hebben zich de afgelopen maanden verdiept in een business-case in de Travel Retail-sector voor het luxe merk Lancôme: taxfree winkels op luchthavens, ferry’s en cruises. Ze hebben de huidige markttrends en de prestaties van het merk geanalyseerd, gekeken naar het retail design en het verkoopadvies om daarmee innovatieve diensten te kunnen aanbieden en zo nieuwe consumenten naar dit distributiekanaal te trekken. De teams kropen hiervoor in de huid van de International Brand Manager van Lancôme en kregen de kans om theorie om te zetten in de praktijk met als doel hun creatieve en analytische vermogens aan te spreken en een nieuwe retail ervaring te creëren.

Lancôme
Afgelopen maanden hebben de studenten zich helemaal in de wereld van Lancôme ondergedompeld. Inge Kaaijk, de Nederlandse directeur Corporate Communicatie: “De missie van Lancôme is om vrouwen van de wereld te laten kennismaken met topkwaliteit gezichts-
verzorgingsproducten, innovatieve en aantrekkelijke make-up en parfums. Het doel van Lancôme
, in Travel Retail, is om de ultra-Franse vrouwelijkheid, die zowel chique is als vrolijk, over de wereld te verspreiden”. Dit kwam perfect terug in de presentatie van het team van de Universiteit van Tilburg, aldus de jury. Zoals Jean-Charles Bondy, general manager van L’Oréal Nederland, verwoordde tijdens de feedback: “Jullie namen de klant vanaf het begin mee in hun shopper journey. Zo creëer je een loyale klant!”

Het winnende concept, ‘Voyage Visionnaire’, omvatte volgens de jury de meest volledige aanpak. Dit team had onder andere een app ontwikkeld, waarbij je makkelijk onderweg naar het vliegtuig je eigen Travel Pack kunt samenstellen of een alvast een cadeau kunt uitzoeken voor een dierbare. Op plaats van aankomst kon de bestelling vervolgens worden opgehaald bij één van de Lancôme winkels.

L'Oréal Brandstorm 2015Silke Siems, directeur Human Resources van L’Oréal Nederland: “Brandstorm is voor L’Oréal een originele en creatieve manier om input te ontvangen van jonge mensen en een uitstekend recruteringsmiddel, omdat we de kans krijgen potentieel marketingtalent aan het werk te zien. Elk jaar verwelkomen we wereldwijd rond de 150 nieuwe collega’s als direct gevolg van deze competitie”.

De winnaars uit Tilburg waren sprakeloos toen zij hoorden naar Parijs te mogen afreizen. “Het was uiteindelijk een stuk meer werk dan we van tevoren hadden gedacht, maar toen we eenmaal waren begonnen wilden we dóór. We bleven elkaar maar vertellen: We are going to Paris!

(Op de foto het winnende team:
Vera Ruesen, Zuzana Kollarova en Natalie Nett, studenten van de Universiteit van Tilburg

Informatie over L’Oréal Brandstorm
Aan deze 17de Nederlandse editie hebben 101 teams van in totaal 286 studenten meegedaan van verschillende universiteiten, waaronder Rotterdam, Maastricht, Groningen, Tilburg en Amsterdam. Sinds het ontstaan in 1992 namen al meer dan 70.000 studenten van 360 universiteiten uit 45 landen deel aan de L’Oréal Brandstorm. L’Oréal Nederland heeft al 2 keer eerder de internationale finale van Brandstorm gewonnen. Meer informatie: www.brandstorm.loreal.com

 


Deel dit bericht:


Careality