Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
12 mei 2015

Rabobank: Pinnen via smartphone ondernemer

De Rabobank biedt zakelijke klanten de mogelijkheid om pinbetalingen te accepteren op hun smartphone of tablet. Rabo SmartPin is vooral een uitkomst voor kleine ondernemers die pinnen graag willen faciliteren, maar voor wie de gewone betaalterminal te complex, niet efficiënt of te duur is. De app werkt in combinatie met een gecertificeerde kaartlezer en accepteert pinnen via (contactloze) pas en telefoon.

Rabobank SmartPin  pinbetaling via smartphoneDe Rabobank heeft veel kleine zakelijke klanten die behoefte hebben om (incidenteel) pinbetalingen te kunnen ontvangen. Vaak gaat het om ondernemers die te maken hebben met een gering aantal betalingen per dag of met betalingen aan koeriers, of om ondernemers die al een gevarieerd betaalaanbod hebben, maar nog geen (mobiele) pinmogelijkheid.

Marco Bosma, directeur Financiële Logistiek Rabobank: “Met Rabo SmartPin maken we pinnen toegankelijk in situaties waar klanten nu nog veelal met cash geld betalen. Rabo SmartPin is méér dan pinnen via een smartphone of tablet alleen. In feite is het de kassa op je mobiel.”

Zo kan de ondernemer binnen de app de totale dagomzet inzien en die vervolgens overbrengen naar zijn boekhouding. Ook is het mogelijk de BTW die met de verkopen gemoeid is, vast te leggen en op die manier op dagbasis af te wikkelen. Overigens kan de app in dit opzicht ook de contante betalingen verwerken.

Consument
Rabo SmartPin sluit aan bij de behoefte van consumenten om op meer plaatsen met pas of telefoon te kunnen betalen. Niet alleen neemt het aantal pinbetalingen ten opzichte van cashbetalingen nog altijd toe; uit onderzoek in opdracht van de Rabobank blijkt ook dat twee derde van de consumenten het lastig vindt als zij ergens alleen met cash geld kunnen betalen. In datzelfde onderzoek gaf 86 procent aan grotere bedragen bij voorkeur te willen pinnen.

Fouragehandelaar Willem Kooter uit Hazerswoude heeft al met de Rabo SmartPin gewerkt: “Wij verkopen hooi en stro en leveren aan maneges, bedrijven en particulieren. Sommigen willen meteen afrekenen en dat was tot voor kort soms lastig. De chauffeur was met contant geld onderweg, wat een veiligheidsrisico is, en daarnaast had hij te maken met extra administratie. Mensen die bij ons wilden afrekenen en geen cash bij zich hadden, moesten eerst naar de bank om geld te pinnen. Nu wij Rabo SmartPin hebben, is dat niet meer nodig.”

Technische details:
De app is te downloaden op de eigen smartphone of tablet van de ondernemer. Op enkele Android-toestellen na is de app geschikt voor alle tablets en smartphones. De ondernemer sluit een huurovereenkomst af en ontvangt een veilige, gecertificeerde kaartlezer waarmee hij pinbetalingen kan accepteren. Daarnaast is het Rabo Europees Pincontract nodig. Rabo SmartPin kost 10 euro per maand (abonnement inclusief huur kaartlezer) en 15 eurocent per transactie.

Kijk voor meer informatie en een instructiefilmpje op www.rabobank.nl/smartpin


Deel dit bericht:


Careality