Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
15 juni 2015

D.I.O. drogist Harry Piet initiëert actie met steun van KWF: ‘Zon is goed maar smeren moet’

Drogisterij Piet in Purmerend heeft kortgeleden het initiatief genomen om een groot aantal flessen zonnebrand ter beschikking te stellen aan alle basisscholen in Purmerend. Het overgrote deel van de scholen heeft positief tot zeer positief op deze actie gereageerd. Harry Piet heeft inmiddels enige honderden flessen zonnebrand afgeleverd bij de plaatselijke basisscholen. De actie wordt gesteund door het KWF Kankerfonds en D.I.O. drogisterijen in Diemen, een keten van bijna 200 drogisterijen in Nederland.

Harry Piet: “De boodschap is dat er in zijn algemeenheid meer gesmeerd moet worden en dat de kinderhuid kwetsbaar is en het risico op huidkanker later veel groter is als een kind regelmatig, en zelfs incidenteel is verbrand.” Ouders en scholen mogen daar niet meer de ogen voor sluiten. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid volgens Harry Piet. Hij nam het initiatief om te helpen de mindset te veranderen onder het motto ‘ZON IS GOED MAAR SMEREN MOET’.

Harry Piet drogisterijDrogisterij Piet en de twee Care winkels die daar onder vallen hebben steeds meer focus op gezondheid. “Zelfzorg wordt steeds belangrijker. Preventie is daar een steeds belangrijker onderdeel van. Bescherming tegen verbranding door de zon  is bij uitstek een voorbeeld hiervan,”aldus Harry Piet.

Naast bescherming tegen zon gaat drogisterij Piet zich steeds meer richten op grotere gezondheidsissues . Harry Piet: “Bijvoorbeeld alternatieven voor statines, bloedrukverlagende producten en producten die pijn en ontstekingen verminderen / tegengaan zijn zaken die we inmiddels ook bij huisartsen aan de orde stellen.”

Het doel van Harry Piet is om huisartsen in overweging te geven dat er naast allopathie ook ondersteunende supplementen zijn die wetenschappelijk bewezen de gezondheid van patiënten bevorderen . “Vaak kunnen supplementen zelfs middelen met vervelende contra-indicaties vervangen. De zelfstandige drogist zal steeds vaker dit domein moeten gaan claimen om bestaansrecht te hebben in de verder zeer actie gestuurde branche.”

Het verstrekken van zonnebrand aan scholen is een onderdeel en voorbeeld van de guerrilla marketing die Harry Piet als (zelfzorg-)drogist moet toepassen om lokaal  een rol in zelfzorg te spelen. “Die bewustwording moet nog meer groeien bij de klant door die boodschap regelmatig uit te dragen.”

Contactgegevens:
Harry Piet, drogisterij.piet@planet.nl


Deel dit bericht:


Careality