Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
15 juni 2015

Sorefix: zinc to the rescue

SoreFix pot en tube vrijstaandIn Nederland hebben twee miljoen mensen regelmatig last[1] van een koortslip. Geen reden om naar de huisarts te gaan, vindt ruim 97%. Maar grote kans dat je niet tevreden bent met het product dat je gebruikt. 65% van je lotgenoten staat open voor een nieuw middel. Dat alles blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in opdracht van de distribiteur van SoreFix, de koortslipbalsem op basis van zink. Deze balsem met hoge UV-factor kan zowel voorkomen als genezen.

Van de eerste tinteling tot het laatste korstje
Wie er last van heeft herkent het meteen: dat tintelende gevoel. In Nederland hebben 2,1 miljoen mensen gemiddeld vier keer per jaar last van een koortslip. De ene helft gebruikt een zelfzorg-product, de andere helft doet dit niet meer omdat het niet genoeg helpt. Wat werkt dan wel? Een vette crème met zink, zo blijkt uit de zelfzorgstandaard van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Pharmacie (KNMP). Zink helpt de cellen te beschermen tegen infectie en de vette basis houdt factoren van buitenaf tegen. SoreFix werkt op basis van zink in alle fases van een koortslip, vanaf het aanpakken van de eerste tinteling tot het verzachten van het laatste korstje. Van de ondervraagden zou 83,9% SoreFix aan familie of vrienden aanraden.

Bescherming van gezonde cellen
SoreFix is een transparante balsem met een unieke gepatenteerde formule. Wat dit koortslip product zo bijzonder maakt is het vermogen om te voorkomen dat het virus gezonde huidcellen aantast. SoreFix vormt een barrière op de lip, waardoor externe factoren – en daarmee de koortslip – geen voet aan de grond krijgen. Door de UV-filter krijgt ook de zon geen kans. Is het virus al getriggerd dan beschermt SoreFix gezonde cellen tegen infectie door het virus te blokkeren en zodoende verdere verspreiding tegen te gaan. De balsem blijft goed op de lip zitten en verdampt niet, zodat de zink-bestanddelen langdurig hun werk kunnen doen. De vette basis zorgt voor een betere beschik-baarheid van bestanddelen dan als deze zijn opgelost in water, zoals in een gel. Door het gebruik van zink is eventuele resistentie, die bij gebruik van antivirale middelen kan ontstaan, niet aan de orde.

Prijs & verkrijgbaarheid
SoreFix Koortslipbalsem is verkrijgbaar bij drogist, apotheek en in diverse online shops. Er zijn twee varianten: een tube van 6ml met extra hoog UV-filter (SPF 30) en een potje van 10 ml met UV-filter. Beide producten zijn op basis van zink en kunnen een koortslip zowel voorkomen als behandelen. Zowel de tube als het potje kosten € 8,95 (adviesprijs) en zijn ook na opening lang houdbaar en geschikt voor het behandelen van ongeveer drie koortslippen. SoreFix is een medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

 


[1] Bron: Zelfzorgstandaard koortslip KNMP

Sorefix is o.a. verkrijgbaar bij:


Deel dit bericht:


Careality