Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
18 juni 2015

Trekpleister waarschuwt voor gevaarlijk speelgoed

Contentpagina_babyspeelgoed-v2Het Megcos babyspeelgoed Mobile Phone en Car Alarm voldoen niet aan de veiligheidseisen, aldus een bericht op de website van Trekpleister. Het risico bestaat dat de meegeleverde batterijen in de producten gaan lekken, waardoor gevaarlijke chemicaliën vrij kunnen komen. Daarnaast is het geluidsniveau van het speelgoed te hoog, waardoor bij langdurige blootstelling hieraan een beschadiging van het gehoor kan optreden.

Op het speelgoed en de verpakking staat de merknaam Megcos. De Mobile Phone heeft een foto frame. Het Car Alarm heeft de vorm van een auto, waaraan een hanger met sleutels is bevestigd. Op de telefoon en de auto zitten toetsen die zorgen voor diverse licht-en geluidseffecten wanneer deze worden ingedrukt.

Het betreffende babyspeelgoed is vanaf 2 juni 2015 voor €2,99 verkocht in de Trekpleister-winkels. Op de verpakking staat de EAN-code: 98266012967 (Mobile Phone) of 98266012974 (Car Alarm). Indien men in het bezit is van dit speelgoed, wordt men verzocht de artikelen buiten het bereik van kinderen te houden en terug te brengen naar één van de Trekpleister-winkels. Bij inlevering van het artikel wordt het aankoopbedrag volledig vergoed.

Voor meer informatie kan telefonisch contact worden opgenomen met de gratis Trekpleister servicelijn, telefoonnummer 0800- 1211

(beeld: www.trekpleister.nl)


Deel dit bericht:


Careality