Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
23 juni 2015

Ongeveer 60% van de zwangere vrouwen gebruikt foliumzuur

Ongeveer 60% van de zwangere vrouwen gebruikt foliumzuur. Dit percentage moet omhoog en daarom introduceert Difrax www.foliumzuurb11.com, een informatieve website waar je bovendien gratis foliumzuur kunt bestellen.

Difrax Foliumzuur-Home-twee-handen-op-een-buik  kopieOnwetendheid
Onwetendheid bij Nederlandse vrouwen over foliumzuurgebruik is nog steeds hoog. Dit komt mede doordat er niet veel gebruik wordt gemaakt van preconceptiezorg in Nederland, zo stelt Fenneke Blom in haar proefschrift dat zij in mei 2015 verdedigde aan het VUmc te Amsterdam. Al jaren wordt geadviseerd om vóórdat je zwanger wordt al te beginnen met het slikken van foliumzuur. Veel vrouwen worden echter pas tijdens de eerste controles gewezen op het belang van het gebruiken van foliumzuur. Het zou goed zijn om vrouwen al in een eerder stadium te informeren. ‘Veel vrouwen starten te laat met foliumzuur omdat ze er niet vanaf weten. Ik ben daarom heel blij met dit initiatief om de bekendheid van foliumzuur te vergroten’ , aldus Fenneke Blom.

Foliumzuur: een onmisbare vitamine
Foliumzuur is een vitamine (B11) die onmisbaar is voor het lichaam. Het helpt bij de aanmaak van rode bloedcellen in het beenmerg. Bij een ongeboren baby is foliumzuur zeer belangrijk voor de celdeling en de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Bij zwangere vrouwen is de behoefte aan extra foliumzuur, helaas beginnen weinig vrouwen op tijd met foliumzuur tabletten.

Begin minimaal 4 weken vóórdat je zwanger wilt worden. Slik elke dag 1 tablet foliumzuur en houdt dat vol tot je minimaal 10 weken zwanger bent. Dat is het advies van de gezondheidsraad. Een tekort aan foliumzuur kan gevolgen hebben voor het ongeboren kind. Het is daarom belangrijk om al vóór de zwangerschap te zorgen dat er geen foliumzuur tekort ontstaat. ‘Omdat je vaak niet weet wanneer de conceptie plaats vind, adviseer ik elke vrouw met een actieve kinderwens direct te starten met inname van foliumzuur tabletten’, vertelt Drs. A. Pahlplatz (huisarts i.o.)

Zonder recept
Je kunt foliumzuur kopen bij een drogist of apotheek, zonder recept. Vanaf nu kun je foliumzuur ook gratis ontvangen via www.foliumzuurb11.com. De tabletten die je ontvangt via deze website zijn glutenvrij en lactosevrij. Voor meer informatie over foliumzuur: www.foliumzuurb11.com. De website is gerealiseerd door Difrax, marktleider in fopspenen en babyflessen. ‘Alles wat Difrax doet, komt voort uit onze gepassioneerde toewijding aan baby’s en ouders. En daar past foliumzuur en de informatie op deze website uiteraard helemaal bij’,  aldus Vivienne van Eijkelenborg (CEO Difrax)


Deel dit bericht:


Careality