Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
17 juli 2015

Anti-zonnebrand zonder zorgen

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft de resultaten van een marktonderzoek uit 2014 naar anti-zonnebrandmiddelen gepubliceerd. De NVWA komt tot de conclusie dat de beschermingsfactor van de meeste anti-zonnebrandmiddelen klopt. Waar dat niet het geval was, zijn de producten inmiddels niet meer in de handel. U kunt het rapport teruglezen op de website van de NVWA. Dit meldt de Nederlandse Cosmetica Vereniging in een persbericht aan Careality.

L'Oréal Garnier2Voor de etikettering van anti-zonnebrandmiddelen en voor de verantwoording van claims op anti-zonnebrandmiddelen volgen fabrikanten de aanbeveling van de Europese Commissie. Zoals met alle claims van cosmetische producten moeten ook de SPF-claims (vermelding van de bescherming tegen UV-B stralen) en de UV-A claims worden ondersteund door gegevens, die zijn verkregen uit gedegen onderzoek.

In heel Europa wordt bescherming tegen UV-A aangegeven door de letters ‘UVA’ in een cirkel. Het UV-A logo geeft aan dat een product tenminste de minimale aanbevolen hoeveelheid UV-A bescherming biedt bij de betreffende SPF.

UVA
Bij het kiezen van een anti-zonnebrandmiddel is het aan te bevelen om te streven naar een waterbestendig product met een SPF van 15 of hoger, dat ook bescherming biedt tegen UV-A. Verder is het belangrijk een product te kiezen met een bij uw behoeftes passende manier van aanbrengen (spray, crème, lotion etc). Volg altijd de instructies die op het etiket staan voor de beste bescherming en breng het middel regelmatig aan. Het gebruik van een anti-zonnebrandmiddel is géén vrijbrief om onbeperkt in de zon te blijven. Geniet op een verstandige manier van de zon! Lees hier meer over verstandig zonnen.

(foto’s: Faco/D.I.O. en Garnier)


Deel dit bericht:


Careality