Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
27 augustus 2015

VSM introduceert: VSM Spiroflor cooling gel

VSM Spiroflor cooling gel verpakkCalorieën verbranden in de sportschool, de kick van hardlopen in het park of gedrild worden tijdens een stevige bootcamp: Nederland heeft het sporten helemaal ontdekt. Men lijkt zich steeds bewuster te worden van het feit dat het belangrijk is om goed voor je lichaam en geest te zorgen en sporten draagt hier zeker aan bij. Het geeft je meer energie, bevordert de nachtrust, je ziet er vitaal uit en ook stress is goed te bestrijden met een dagelijkse portie beweging. De keerzijde van deze healthy hype is dat het aantal blessures óók is toegenomen de afgelopen jaren.(1). Vooral beginnende sporters zijn gevoelig voor blessures. VSM introduceert daarom VSM Spiroflor cooling gel voor de behandeling van pijn bij (sport)blessures, zwellingen en verstuikingen voor zowel de beginnende als gevorderde sporter.
Dit meldt VSM in een persbericht aan Careality.

VSM Spiroflor cooling gel sfeer dame-fiets

Naast toenemende sportiviteit kent Nederland ook een groeiend aantal (sport)blessures.(1). Waar er bijvoorbeeld in 2012 nog 610.000 hardloop-
blessures waren, zijn dit er 710.000 in 2014.(2). Wanneer je een blessure oploopt, herkent je lichaam dit als een ontstekingsreactie zoals roodheid, warmte, zwelling en pijn. Een proces waarbij de doorbloeding en de doorlaatbaarheid van het weefsel toeneemt. Doordat het afweersysteem ontregeld is, komen er bepaalde stoffen vrij die deze ontstekingsreactie kunnen veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat een zwelling ontstaat en je pijn ervaart. Door het direct verkoelende effect verzacht en verlicht VSM Spiroflor cooling gel de pijn.

Liever voorkomen dan genezen
Zowel voor de beginnende sporter, als de doorgewinterde fanatiekeling geldt dat het natuurlijk altijd beter is om een blessure te voorkomen dan te genezen. Het leren kennen van je grenzen en het luisteren naar je lichaam zijn hierbij essentieel.
Hieronder tips die een (beginnende) blessure kunnen helpen voorkomen:

VSM Spiroflor - tips voorkoming blessuresNatuurlijke behandeling
Heb je tóch een (sport)blessure, zwelling of verstuiking opgelopen? VSM biedt een natuurlijke oplossing voor de behandeling van deze pijn. VSM Spiroflor cooling gel bevat het Actieve Medische Ingrediënt Polycalm-Active™. Het vormt een laagje op de huid dat direct een langdurig verkoelend effect geeft. Dit zorgt ervoor dat de pijn snel wordt verzacht en verlicht.

De adviesprijs van VSM Spiroflor cooling gel is € 14,95 (100 ml) en is te koop bij elke adviesdrogist in Nederland. Medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

(1) Bron: http://www.veiligheid.nl/onderzoek/cijfers-over-sportblessures
(2) Bron: landelijk enquêteonderzoek Ongevallen en Bewegen in Nederland (OBiN)

 

VSM Spiroflor cooling gel is o.a. verkrijgbaar bij:


Deel dit bericht:


Careality