Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
3 september 2015

Speciale hoofdluiscursus ‘Luizen pluizen’ van DA en Prioderm voor vaders en moeders

Meda Pharma Prioderm Luizen Pluizen Certificaat DADrogisterijketen DA en Prioderm hebben samen een hoofdluiscursus ontwikkeld: de cursus ‘Luizen pluizen’ geeft ouders stap voor stap uitleg hoe een hoofdluiscontrole uit te voeren. Op Prioderm.nl/DA-luizencursus is de cursus te vinden. Na afronden van de cursus krijgt de deelnemer een speciaal hoofdluiscertificaat. Bij inlevering van dit certificaat (zie rechts) bij de DA drogist in de buurt, ontvangt de deelnemer een gratis DA Masker.

Wanneer scholen aangeven dat er hoofdluis heerst op school of in de buurt en kinderen krabben steeds op hun hoofd, dan is de kans groot dat het kind besmet is met hoofdluis. Om een besmetting en verdere verspreiding te voorkomen, is het van belang de kinderen wekelijks te controleren. Uit onderzoek van Prioderm blijkt dat twee derde van de scholen van mening is dat naast ouders, ook scholen hun verantwoordelijkheid moeten nemen om het hoofdluisprobleem aan te pakken. Ondanks deze mening en het feit dat de meeste scholen na een schoolvakantie een hoofdluiscontrole uitvoeren, is het voor slechts 4 procent van de basisscholen haalbaar om leerlingen wekelijks te controleren op hoofdluis.

Linda van de Veen van Prioderm: ‘De nieuwe hoofdluiscursus geeft ouders stap voor stap uitleg over hoofdluizen en neten en hoe je deze kunt ontdekken én verwijderen uit het haar. Een goede, wekelijkse controle is de eerste stap om hoofdluis buiten de deur te houden. Werkt dat niet, dan kan men daarna een hoofdluismiddel proberen.’

Meda Pharma Prioderm_meisje met luizenIs jouw buurt hoofdluisvrij?
Check www.luizenradar.nl voor de meest actuele informatie over hoofdluis en zie waar hoofdluis is geconstateerd in Nederland. Anoniem melding maken van een hoofdluisbesmetting kan ook via de Luizenradar. Op deze manier blijft de radar up-to-date en worden andere ouders en scholen op de hoogte gebracht, zodat ze eventuele voorzorgsmaatregelen kunnen nemen.

Wist je dat…
– het niet (langer) nodig is om beddengoed, meubels en kleding te reinigen bij een hoofdluisbesmetting*, maar nog steeds wel veel scholen voorstander zijn van luizenzakken;
– hoofdluizen ongeveer drie millimeter lang zijn en één maand kunnen leven;
– hoofdluizen van mensenbloed leven door een paar keer per dag in de hoofdhuid te prikken;
– in één maand tijd een volwassen hoofdluis ongeveer 250 eitjes (neten) kan leggen;
– bij een eerste hoofdluisbesmetting jeuk pas na één tot twee weken op kan treden, als het aantal hoofdluizen toeneemt;
– hoofdluizen vooral houden van warme, behaarde plekken en daarom vaak achter de oren, in de nek en onder een pony zitten?

* Bron: RIVM


Deel dit bericht:


Careality