Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
7 september 2015

Beste D.I.O. drogisterij van 2015 gekozen

Faco DIO van het Jaar 2015 -Totale verbazing- sfeerOp 6 september jl. heeft D.I.O. drogisterijen tijdens de jaarlijkse relatiedag de winnaars van de ‘D.I.O. drogisterij van het jaar’ bekend gemaakt. Dit jaar is deze prijs uitgereikt aan de beste D.I.O. drogiste-
rijen van drie verschillende regio’s in Nederland; Noord-Nederland, Zuid-Nederland en Midden-Nederland. Daarnaast worden de beste nieuwkomer en de beste eigen winkel in het zonnetje gezet. Uit deze winnaars is uiteindelijk de overall winnaar van 2015 gekozen.
Dit jaar vond de Formuledag plaats in het pand van D.I.O. drogisterijen in Diemen.

‘Beste nieuwkomer’ D.I.O. drogisterij Zuidwolde in Zuidwolde
Op 15 januari 2015 gingen na lang wachten en tegenslagen tijdens de verbouwing de deuren van D.I.O. drogisterij Zuidwolde dan eindelijk open. De klanten waren al vanaf het prille begin blij met de ondernemers, moeder en dochter Alida en Lotte Blokzijl. Eindelijk een drogist waar men deskundig advies kreeg. Alida en Lotte houden regelmatig lokale acties, klantenavonden, er wordt samengewerkt met de plaatselijke bloemist, met het modehuis en zelfs met plaatselijke campings. Alle commerciële kansen worden aangegrepen om de winkel op de kaart te zetten. Verder is de winkel gezellig en nodigt echt uit om binnen te komen snuffelen. Maar ook op sociale media is het ondernemersduo zeer actief. Er gaat geen week voorbij of ze laten wel van zich horen op Facebook.

D.I.O. drogisterij Enkhuizen in Enkhuizen ‘Beste eigen winkel’
Het team van D.I.O. drogisterij Enkhuizen staat altijd voor elkaar klaar. Een verbouwing of drie, de verkoop van Eyelove brillen, ze deinzen nergens voor terug. De winkel in de Westerstraat is een bijzonder pand. Bijzonder mooi, maar ook bijzonder ingewikkeld voor een aantrekkelijke winkelindeling. Toch weten de creatieve dames er altijd weer wat moois van te maken. De sfeer in het team en de kennis en klantvriendelijkheid brachten de jury tot de volgende zin in het juryrapport: ‘Het voelt warm bad als ik mijn probleem voorleg en daarom voel ik direct vertrouwen.’ Aldus de klant, in dit geval de mystery shopper. Maar het team organiseert, onder het motto ‘samen staan we sterk’, regelmatig activiteiten met andere ondernemers in de straat. Mooie voorbeelden hiervan zijn een modeshow en een wellness avond.

D.I.O. drogisterij Vitaal in Den Hoorn beste winkel van midden Nederland
Onderneemsters Conny en Anne Alsemgeest zijn geen onbekenden op het winnaarspodium van deze verkiezing. In 2014 ging D.I.O. drogisterij Vitaal al met de landelijke trofee naar huis. Ook dit jaar waren de juryleden onder de indruk van de commerciële kansen die volop worden benut, de klantvriendelijkheid en de enorme vakkennis. Dat hun vakkennis groot is bewijst het feit dat Conny Alsemgeest dit jaar op tournee is gegaan met de zelfzorgcaravan. Met de grote kennistest op straat vroeg zij aandacht voor het belang van deskundig advies en de meerwaarde van het keurmerk ‘Erkend specialist in de Zelfzorg’.

Faco DIO Westerwold Vlagtwedde meest spectaculaire opening 2015D.I.O. drogisterij Drunen in Drunen beste winkel van Zuid-Nederland
D.I.O. drogisterij Drunen is nog een ‘beginner’ in D.I.O. land. De winkel heeft vanaf het begin een flitsende start gemaakt.  Vooral de gedrevenheid van onderneemster Franca van Mourik en haar team zit de winkel nog steeds in een opgaande lijn. Lokaal ondernemerschap zit Franca in het bloed. Ze gebruikt haar lokale netwerk op zo’n manier dat ook de winkel mee kan liften. De vakkennis die Franca vanuit haar verleden heeft brengt zij zeer goed over naar de klant en haar medewerkers. Een D.I.O. waardige winkel die een visitekaartje is voor het hele bedrijf.

D.I.O. drogisterij Mirjam in Groningen beste winkel van Noord-Nederland
Vorig jaar won deze winkel al de prijs voor beste nieuwkomer. Op het moment dat je de winkel binnenstapt, heb je het gevoel dat je welkom bent. Geen klant verlaat de winkel zonder aandacht of deskundig advies. Onderneemster Mirjam Zuidersma en haar medewerksters zijn trots op hun winkel en dat stralen ze ook uit. De winkel is tot in de puntjes verzorgd en altijd gezellig. Maar ook op Facebook komt Mirjam regelmatig met leuke acties voor de klanten.

D.I.O. drogisterij Westerwolde in Vlagtwedde meest spectaculaire opening van 2015
De afgelopen tijd zijn er veel drogisterijen van andere formules naar D.I.O. overgestapt. Met de prijs voor deze winkel, het bedrijf van Stefan & Esther Hansma, willen wij alle overstappers hartelijk welkom heten.

Faco DIO Zuidwolde -beste van 2015D.I.O. drogisterij van het Jaar
En dan nu de grote overall winnaar van 2015.  De felbegeerde titel ‘D.I.O. drogisterij van het jaar’ is in de wacht gesleept door: D.I.O. drogisterij Zuidwolde! Tevens de beste nieuwkomer van dit jaar. De jury zei niet voor niets in koor: ‘Alles klopt gewoon aan deze winkel’. Het is niet alleen een feest om in deze dro-
gisterij te winkelen, maar ook de kennis, kunde en oprechte interesse waarmee de klant wordt geholpen, is hart-
verwarmend. Op het gebied van vakkennis was de score zo goed als perfect. Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een beste nieuwkomer tevens de beste D.I.O. drogisterij van het jaar werd. Wat dat betreft heeft D.I.O. drogisterij Zuidwolde geschiedenis geschreven.

Het team van D.I.O. drogisterij Zuidwolde heeft een cheque van €1000 ontvangen. Natuurlijk zal de directie, zoals ieder jaar, de winkel een zaterdag overnemen, zodat het team een hele dag op pad kan. En de wisselbeker krijgt vanzelfsprekend een prominente plek in de winkel. Een welverdiende reclame voor deze hard werkende ondernemers!

Leverancier van het Jaar
Remark is door de 200 D.I.O. ondernemers gekozen tot leverancier van het jaar 2015! Doorslaggevend was de waardering voor hun servicegerichtheid en hechte, enthousiaste samenwerking. Weleda verdiende een mooie tweede plek en de derde plaats ging naar Frenchtop.

Faco-D.I.O. relatiedag 2015 - leverancier vh jaar Remark

(bron Leverancier van het Jaar tekst/beeld: Faco/D.I.O. LinkedIn.nl)


Deel dit bericht:


Careality