Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
2 oktober 2015

Tafelritueel stressvol voor ruim 80% van de moeders

Met een stevige dosis verantwoordelijke moedergevoelens schotelen we iedere dag onze kinderen een bord vol vitaminen en mineralen voor, in de vorm van een uitgebalanceerde maaltijd. Ondanks dit positieve gedrag heerst er toch veel stress tijdens de maaltijd. Uit recent onderzoek* is gebleken dat 84% van de moeders gestrest aan tafel zit. De reden? Überhaupt niet willen eten (31%), niet eten van de dagelijkse portie groenten (38%) en ‘worst case scenario’, het uitspugen van eten (16%). Sommige moeders (13%) zijn zelfs doodop van de inspanning na de maaltijd met kindlief.

Lekker wiebelen en spelen
De voornaamste problemen zitten in de leeftijdsgroep van 1 t/m 6 jaar. Logisch, kinderen moeten wennen aan een nieuwe smaak. Vooral groenten en fruit moeten ze wel een keer of tien proeven, voordat ze de bittere of zure smaak ‘lekker’ gaan vinden. Wat doen kinderen dan tot die tijd? Jongens proberen van hun groenten af te komen door veel te wiebelen (41%) en ermee te gooien. Meisjes kiezen voor de creatievere manier, zij spelen ermee (32%). Maar hoe zorgen we ervoor dat ons kroost de minimale dagelijkse hoeveelheid vitaminen binnenkrijgt, zonder stress en mét plezier?

Vemedia Optimax-kinder-mvitaminen-nat-100 2015Creativiteit smaakt goed
Ruim 20% van de gezinnen zoekt het in de creatieve hoek en maakt een vulkaan van boerenkool of dopen sperziebonen om tot groene patat. Een andere creatieve poging is om te vragen mee te helpen in het bereidingsproces.

Daarnaast neemt 40% van de moeders het zekere voor het onzekere en geeft haar kind, meestal voor het naar school gaan, een voedingssupplement. Dit compenseert de broccolistronk en de berg rijst die de avond ervoor is blijven liggen. Een hap stress minder. Multivitaminen (60%) zijn favoriet. De natuurlijke kindervitaminen van Optimax zijn leuk én lekker; ze hebben een schattige beertjesvorm en smaken naar aardbei.

Voedingscompliment van Optimax
Een voedingscompliment van je eigen kind zou natuurlijk de kers op de taart zijn. Daarom is Optimax de campagne #voedingscomplimenten gestart. Je hoort als moeder liever “lekker!”, dan “bah, getver!” Ouders verdienen dit. In een herkenbaar grappig filmpje, uit echt gebeurd materiaal van verschillende gezinnen in Nederland, blijkt hoe lastig het is om kinderen groenten en fruit bomvol vitaminen en mineralen op te laten peuzelen. Zo wordt gedeelde smart halve smart.

*Het onderzoek
Het onderzoek is in opdracht van Optimax uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Het doel van het onderzoek was om inzicht te krijgen in de ‘struggle’ die moeders voeren om de dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen aan hun kind te geven. Aan het onderzoek hebben 509 vrouwen met kinderen deelgenomen, die kinderen hebben in de leeftijd van 1 t/m 12 jaar. 

www.optimax.eu/voedingscomplimenten


Deel dit bericht:


Careality