Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
8 oktober 2015

Holland & Barrett lanceert ‘I am Beauty Full’ campagne op de Dag van de Duurzaamheid

Holland & Barrett Eindhoven WoenselRetailer Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) heeft details vrijgegeven over hun 5 weken durende ‘I am Beauty Full’ marketing campagne, dat van start gaat op de Dag van de Duurzaamheid, 10 oktober. Dit schrijft men in een persbericht aan Careality.

Dit initiatief is bedoeld om het bewustzijn te verhogen van het kiezen voor natuurlijke verzorgingsproducten in plaats van producten die agressieve chemicaliën bevatten en schadelijk zijn voor het milieu en de consument. Holland & Barrett weert alle beauty producten die agressieve en potentieel gevaarlijke chemische stoffen bevatten zoals Sodium Lauryl Sulfaat (SLS), parabenen en microplastics en alle beauty producten die zijn getest op dieren.

In nauwe samenwerking met bekende en gerespecteerde merken zoals Weleda, Dr. Organic en Nature’s Choice, viert de ‘I am Beauty Full’ campagne de Dag van de Duurzaamheid. Het idee is ontstaan omdat de retailer bestaande klanten wil bedanken voor het kiezen voor gezondere en veiligere beauty producten en om de natuurlijke verzorgingskeuze te stimuleren bij nieuwe klanten, die op zoek zijn naar duurzamere verzorgingsproducten.

“De Dag van de Duurzaamheid staat voor de keuzes die we maken in het dagelijks leven. We zijn er trots op dat zoveel consumenten geven om het milieu en het gebruik van natuurlijke alternatieven in verzorgingsproducten steunen en dat ze voor ons hebben gekozen als hun ‘go-to’ beauty bestemming. De ‘I am Beauty Full’ campagne is dan ook vooral bedoeld om ‘dankjewel’ te zeggen tegen al onze klanten die hebben aangetoond dat zij belang hechten aan duurzaamheid,” aldus Colinda Hoegee, Managing Director bij Holland & Barrett Benelux (foto onder).

De Tuinen Colinda medio 2014-1“Ook maken we de mensen, die onze ‘natuurlijke verzorgingsproducten’ nog niet geprobeerd hebben, graag bewust van ons aanbod en van het feit dat het overschakelen naar natuurlijke producten in hun dagelijks leven echt een verschil kan maken voor hun eigen gezondheid en voor het milieu. Wij zijn enorm trots op het feit dat al onze verzorgingsproducten vrij zijn van deze agressieve en gevaarlijke chemicaliën en microplastics en dat ze vanzelfsprekend niet zijn getest op dieren. Wij hopen dat op 10 oktober al onze klanten deelnemen aan en profiteren van deze speciale ‘I am Beauty Full’ campagne, om zo met ons de Dag van de Duurzaamheid te vieren. In het afgelopen jaar hebben we 124 natuurlijke verzorgingslijnen toegevoegd aan ons assortiment. De introductie van ons nieuwe winkelconcept met hierin ‘Beauty areas’ toont de groeiende vraag van consumenten in Nederland naar producten die vrij zijn van chemische stoffen zoals SLS en parabenen,”aldus Colinda Hoegee.

De lancering van de ‘I am Beauty Full’ campagne brengt diverse in-store activiteiten in de 161 Nederlandse winkels met zich mee. Er is extra informatie beschikbaar voor de consument over de gezonde verzorgingsproducten, de alternatieve ingrediënten die worden gebruikt en hoe het gebruik van deze producten je ‘Beauty Full’ laten voelen van binnen en buiten.

Als onderdeel van de ‘Dag van de Duurzaamheid’ viering, krijgen klanten die een bezoek aan Holland & Barrett en De Tuinen brengen tussen 10 oktober en 15 november, mooie kortingen op de verzorgingsproducten in de winkel en online. Daarnaast kunnen bezoekers een verscheidenheid aan nieuwe merken in de winkel uitproberen en maken ze kans om één van de 200 ‘I am Beauty Full’ beauty pakketten te winnen, die vol zitten met natuurlijke verzorgingsmerken t.w.v. €200,-.

De medewerkers van Holland & Barrett worden voorzien van een training en krijgen extra steun van het maandblad ‘Healthy’, die een specifieke focus op het belang van de natuurlijke schoonheid heeft.


Deel dit bericht:


Careality