Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
9 oktober 2015

Ondernemers Ede kiezen voor slimmer omgaan met contant geld

Gisteren vond de start plaats van de pilot cashmanagement. Maar liefst 18 ondernemers uit de binnenstad van Ede doen mee aan deze pilot die 6 maanden zal duren. De pilot is een initiatief van Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) en waardetransporteur G4S. Het doel van de pilot is om ondernemers kennis te laten maken met nieuwe, veilige, maar ook betaalbare oplossingen voor hun contante geld.  Bij pilotdeelnemer Feestgarant werd door SBEB-bestuurder Jan Meerman en Bas Rodenberg van G4S het startsein gegeven voor dit project. Dit meldt SBEB in een persbericht aan Careality.

SBEB Startsein pilot Feestgarant EdeIn Nederland wordt inmiddels al veel betaald met de pinpas (2,9 miljard transacties in 2014). Echter, contant geld neemt nog steeds een belangrijke plaats in als betaalmiddel. Tijdens de startbijeenkomst benadrukte Jan Meerman (SBEB) dan ook dat het belangrijk is dat ondernemers hier veilig en efficiënt mee omgaan. Juist nu de donkere dagen weer voor de deur staan. De start van de pilot valt in de Week van de Veiligheid.

Gezamenlijk transport en slimme kluis
Contant geld is zeer bewerkelijk voor ondernemers: dagelijks moet de kassa worden opgemaakt,  er moet voldoende wisselgeld zijn, geld moet worden geteld, gesorteerd en vervolgens bij de bank worden afgestort. Toch maken MKB-ondernemers nog weinig gebruik  van de dienstverlening van een professioneel waardetransporteur. “Vaak denkt men dat dit duur is, maar G4S bewijst dat het ook anders kan. Zeker als je zoals hier in Ede kiest voor gecombineerd waardetransport en een kluis die voorzien is van slimme software die zorgt voor dagelijkse bijschrijving van het geldbedrag op de rekening van de ondernemer”, aldus Bas Rodenberg van G4S.

De  pilot-deelnemers worden uitgerust met een intelligente en compacte afstortkluis waarin zij de hele dag door geld kunnen afstorten. De kluis registreert, controleert en telt de biljetten en bergt deze veilig op.  Dagelijks worden de afgestorte biljetten bijgeschreven op de bankrekening van de ondernemer. En op gezette tijden leegt G4S de kluis. Daarmee wordt de ondernemer een hoop gedoe uit handen gehaald.  Doordat alle deelnemers uit hetzelfde winkelgebied komen, wordt bespaard op de voorrijkosten van de waardetransporteur. Dat maakt deze oplossing betaalbaar, ook voor de kleinere ondernemers.

De pilot heeft een looptijd van 6 maanden. In die periode proberen de deelnemende bedrijven de dienstverlening uit en kunnen ze aangeven waar verbetering mogelijk is. De pilot start met 18 deelnemers, maar mochten zich gedurende de pilot nog deelnemers willen aanmelden, dan zijn ze van harte welkom.

Op de foto staan van links naar rechts Bas Rodenberg (G4S), waardetransporteur van G4S, Jan Meerman (bestuurslid SBEB) en Marco Gieskens (Feestgarant).


Deel dit bericht:


Careality