Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
14 oktober 2015

Stoptober, rokers stappen massaal over op de e-sigaret

Tijdens de maand oktober is het initiatief Stoptober in het leven geroepen. Het idee is om rokers de positieve effecten te laten ervaren van het niet roken van sigaretten. Het is de bedoeling om in 28 dagen je gewoonte te veranderen. Al meer dan 50.000 deelnemers hebben zich dit jaar ingeschreven. Dit meldt Supersmoker in een persbericht aan Careality.

Supersmokerclub actie Stoptober e-sigaret -Meltwater PR USA okt 2015

Zoals vele rokers al eens hebben ervaren kan het direct stoppen met roken zeer vervelende effecten hebben. Daarom kiezen rokers van sigaretten er vaker voor om toch te blijven roken, alleen op een minder schadelijke manier. Zij veranderen namelijk hun gewoonte door over te stappen op de elektronische sigaret. Uit onderzoek van Public Health England is de e-sigaret 95% minder schadelijk bevonden dan een normale sigaret.

Een ander voordeel van de elektronische sigaret is dat men zelf de hoeveelheid nicotine kan bepalen, dit maakt de overstap naar de e-sigaret gemakkelijker en kan men geleidelijk aan stoppen. Het proces van het stoppen met roken is dan minder zwaar, zowel lichamelijk als geestelijk. Denk hierbij aan stress, concentratieproblemen, stemmingswisselingen of de meest besproken bijwerking, gewichtstoename.

De bedenkers van de elektronische sigaret ‘Supersmoker’ zien in de 1e en 2e week van oktober al een omzetstijging van maar liefst 12 procent. Het bedrijf probeert zich zo veel mogelijk in te leven in de rokers, om zo het beste alternatief aan te bieden.

Vorig jaar was de campagne al een groot succes. Stoptober verwacht dit jaar rond de 50.000 deelnemers en ook in de 2e week van Stoptober blijft het aantal nieuwe deelnemers stijgen.

Naar verwachting zal 25 procent van de deelnemers na Stoptober weer terug vallen in de oude rookgewoonte. De helft hiervan blijft elektronisch roken en de andere helft is weer helemaal terug bij af, de traditionele sigaret.

5 tips voor alle deelnemers van Stoptober;

#1 Houd vol! Uiteindelijk voel je je echt beter.
#2 Groente en fruit werkt! Dit betekent minder behoefte aan een sigaret.
#3 Stop niet ‘cold turkey’, de mensen die direct stoppen grijpen sneller naar sigaretten.
#4 Zet alle voordelen eens op een rijtje, dit zal een extra aanmoediging zijn om vol te houden.
#5 Investeer in een goed alternatief, laat jezelf niet onaangenaam verrassen door een slecht werkend product.

Op social media zie je de hashtag #Stoptober regelmatig voorbij komen. Deelnemers gebruiken deze hashtag om aan te geven dat ook zij mee doen aan deze actie.


Deel dit bericht:


Careality