Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
4 november 2015

Publiekswebsite over mondzorg vernieuwd

KNMT Allesoverhetgebit_logo_payoffDe publiekswebsite Allesoverhetgebit.nl, met tips en advies van tandartsen voor patiënten, is vernieuwd. Zowel de vormgeving als de inhoud van de web-
site zijn opgefrist. Ook is de site beter toegankelijk gemaakt voor verschillende apparaten, zoals smartphones en tablets.

Patiënten vinden op Allesoverhetgebit.nl antwoord op vragen over verzorging van en pijn en aandoeningen in de mond. Jaarlijks maken zo’n 150.000 mensen gebruik van de site.

Dit meldt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT) in een persbericht aan Careality.

De website, een initiatief van de beroepsvereniging van tandartsen KNMT, biedt informatie over mogelijke behandelingen en geeft inzicht in de kosten en de rekening van de tandarts. Er is ook aandacht voor preventie, met tips om het gebit en de mond gezond te houden. De teksten op Allesoverhetgebit.nl zijn geschreven in duidelijke taal en worden verhelderd met afbeeldingen, illustratie of videomateriaal.

Handig voor en na tandartsbezoek
De site is niet alleen handig vóór een bezoek aan de tandarts, maar ook erna.  Want uit onderzoek blijkt dat mensen minder dan de helft onthouden van wat een arts tijdens een consult vertelt. Zo werkt de website ondersteunend voor tandartsen en patiënten; met extra uitleg in aanvulling op de persoonlijke consulten. Ook voor andere zorgverleners is de website een handig hulpmiddel om patiënten naar door te verwijzen.

KNMT gebit sfeer (2)

Betrouwbaar en transparant
KNMT-voorzitter Aad van der Helm licht toe: ‘Als beroepsvereniging staan wij samen met alle partners die inhoudelijk meewerken aan de website garant voor de betrouwbaarheid van de informatie. We willen patiënten transparantie bieden over de mondzorg en ook betrekken bij de keuzes en afwegingen die een tandarts maakt. Daarmee krijgen ze meer inzicht in  de behandeling en de bijbehorende kosten en weten ze precies waar ze aan toe zijn. Bovendien dragen we met de website bij aan preventie en zelfzorg. Zo kunnen we samen zorgen voor goede mondgezondheid. En dat is van levensbelang, want een gezonde mond is van invloed op de gehele gezondheid.’

Mondzorgbrede samenwerking
Allesoverhetgebit.nl is een initiatief van de KNMT voor patiënten. De inhoud van de website komt tot stand in samenwerking met wetenschappelijke tandheelkundige verenigingen, tandartsen en andere deskundigen uit de mondzorg. De online bron met medische informatie van tandartsen bestaat sinds 2010. Allesoverhetgebit.nl is ook te volgen op Twitter

.


Deel dit bericht:


Careality