Onafhankelijk vakblad voor managers in de drogisterijbranche
*/ ?>
4 november 2015

Verbod op gratis plastic tas in 2016

A.S. Watson Entree-Trekpleister - kopie (2)Vanaf 1 januari 2016 komt er een verbod op het uitgeven van gratis plastic tassen. Winkeliers mogen dan geen gratis plastic tas meer meegeven aan hun klanten. Dit meldt het CBD op hun website drogistensite.nl

Het verbod is een uitwerking van een Europese richtlijn om het gebruik van plastic tassen te verminderen. Wilt u als ondernemer toch een plastic tas meegeven? Dan vraagt u een vergoeding en zorgt u ervoor dat de tas stevig is zodat de klant uw tas lang gebruikt.

Voor meer informatie over het verbod, zie onderstaande factsheet van de Rijksoverheid,
of ga naar de website van de Rijksoverheid.
http://www.drogistensite.nl/websites/cbd_drogistensite/docs/Factsheet_Voorbereid_op_verbod_gratis_plastic_tas.pdf

 

(foto: A.S. Watson / Trekpleister)


Deel dit bericht:


Careality